Iulia Iuonaș face tripla la Concursul  Naţional „Carmen Sylva” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1158 Vizualizări

Iulia Iuonaș face tripla la Concursul Naţional „Carmen Sylva”

Muzeul Naţional Peleş și  Ministerul Culturii  a organizat în acest an cea de a IX-a ediție a Concursului  Naţional „Carmen Sylva”. Proiectul are drept scop descoperirea tinerilor talentați care urmează cursurile unor școli sau universități cu profil de artă, oferindu-le posibilitatea de a expune lucrările lor unui public larg care vizitează Castelul Pelișor. Competiția este deschisă tuturor tinerilor talentați din țară, cu vârsta cuprinsă între 7-29 de ani. Disciplinele de concurs sunt desen, pictură, gravură și fotografie. Durata concursului a fost  de 5 luni, desfășurat  după un program bine stabilit. Astfel, până la data de 1 aprilie 2019 trebuiau  transmise, prin sistem electronic, trei lucrări personale, scanate sau fotocopiate, împreună cu formularul de înscriere completat integral. În perioada 1-13 aprilie a avut  loc preselecția și jurizarea lucrărilor, iar pe 16 aprilie au fost  anunţaţi câştigătorii.

Iulia Iuonaș, Locul 1 pentru a treia oară

Printre câștigătorii ediției din acest an se numără și Iulia Iuonaș din Reghin, eleva Colegiul Național Unirea din Tîrgu-Mures, profil Matematica-Informatica, care a câștigat Locul 1, cu un punctaj de 46 de puncte,  la disciplina Fotografie, categoria a II-a: 15 – 21 ani, și  Locul 3 la disciplina Pictură. Performanța Iuliei este cu atât mai meritorie cu cât la edițiile trecute ale concursului  a reușit să căștige locul 1 de două ori la secțiunea Fotografie, atât la categoria de vârstă 7 – 14 ani (2016) cât și la 15 – 21 ani (2018).

Locul 1 îi permite Iuliei să fie prezentă în cadrul  expoziției temporare pentru câștigători, în Holul de Onoare al Castelului Pelișor  precum și în cadrul vernisajului expoziției temporare de la castelul Pelișor (1 iunie 2019), care va fi deschisă pentru public până la data de 30 iunie 2019.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE