FOTO: Proba de traseu forestier, în prima zi a Concursului Național de Competențe în Silvicultură Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 399 Vizualizări

FOTO: Proba de traseu forestier, în prima zi a Concursului Național de Competențe în Silvicultură

Liceul Tehnologic  Silvic din Gurghiu găzduiește în perioada 15 – 18 aprilie, cea de a IX-a ediţie a Concursului Naţional de Competenţe în Silvicultură. După festivitatea de deschidere a concursului de luni, 15 aprilie, echipajele concurente, Colegiul Silvic „Bucuria” Câmpulung Moldovenesc, Liceul Tehnologic  Silvic „Transilvania” din Năsăud, Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură „Casa Verde” Timișoara, Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov, Colegiul Silvic „Theodor Pietraru” Brănești și școala gazdă, Liceul Tehnologic Silvic Gurghiu, au avut parte azi de prima parte a concursului, respectiv proba de traseu forestier, găzduită de Pădurea Mociar

Proba de traseu forestier este compusă din 15 subprobe de perspicacitate, abilități și cunoștințe silvice: vârsta arborelui pe picior (ani); înălțimea arborelui pe picior (m), numărul de arbori la hectar (buc/ha); suprafaţa de bază a arboretului la hectar (m2/ha); panta terenului (%); diametrul mediu al unui arboret (cm); mărimea unei suprafeţe delimitate (ha); volumul unui arbore pe picior (m3); volumul bușteanului (m3); volumului arboretului la hectar (m3/ha); volumul procentual la ha pentru rășinoase/foioase (%/ha). recunoașterea speciilor de arbori după frunze, lujeri, fructe/conuri; recunoașterea speciilor de arbori după eşantioane de lemn cu coajă; recunoașterea speciilor de vânat; recunoașterea speciilor de dăunători şi boli ale arborilor și proba de aventură (tir cu arcul).

Miercuri, 17 aprilie, concurenții vor avea parte de o nouă zi de concurs, cu probele  de mânuire a motoferăstrăului: schimbarea lanțului, tăierea combinata și tăierea de precizie.

Echipa Liceului Tehnologic Silvic Gurghiu la Concursul Național de Competențe în Silvicultură 2019

Echipa care reprezintă Liceu Tehnologic Silvic la Concursul Național de Competențe în Silvicultură 2019  este formată  din Marius Gliga, Cioloca Florin, Turi Nandor, Ştefan Paul, rezervă Alexandru Maior, coordonaţi de doctor inginer Albu Cristian.

Joi, 18 aprilie vor fi desemnați câștigătorii, respectiv echipa care va reprezenta România la Concursul European de Silvicultură din luna mai din Suedia.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE