Raed Arafat, despre pericolul coplății la privat Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

Raed Arafat, despre pericolul coplății la privat

Prin introducerea ”coplății” în mod legal la privat, în completarea sumelor primite de la casa de asigurări de sănătate, unii pacienții vor avea probleme mari în accesarea serviciilor de sănătate, susține dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui proiect de Ordin pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, Ministerul Sănătății intenționează să creeze cadrul legal prin care asigurații vor putea plăti o contribuție personală pentru a acoperi diferența dintre tarifele serviciilor acordate de furnizorii privați de servicii medicale și tarifele decontate de casele de asigurări de sănătate.

”Într-un sistem unde medicii lucrează și la public și la privat, în paralel, cine va opri un medic să trimită pacientul de la sectorul public la sectorul privat, unde el știe sigur că pacientul va plăti o sumă importantă acolo în completare la ce plătește CNAS, iar o parte din suma plătită de pacient îi va ajunge lui în buzunar? Suma plătită de pacient pentru o singură operație poate fi cât salariul medicului respectiv pe o luna întreagă. Aceste practici există deja și noul proiect de ordonanță le va agrava cu siguranță pentru că astfel medicul poate obține în mod legal o plata suplimentară pentru fiecare caz pe care îl trimite la privat și pe care îl tratează și eventual îl operează acolo. Impactul grav al acestei măsuri asupra sectorului public nu va dura mult până va fi clar și vizibil pentru că nimeni nu va mai fi interesat să facă ceva pozitiv în sectorul public sau să introducă o nouă metodă de tratament sau o nouă intervenție, ca să forțeze pacienții să meargă către sectorul privat și să plătească sume în plus față de cele plătite de CNAS, asigurând astfel un venit suplimentar important medicului care lucrează în ambele sectoare”, a precizat dr. Raed Arafat.

Arina TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE