Share

Home / Sport / Se stabilesc sfert-finalistele Cupei României

Se stabilesc sfert-finalistele Cupei României

Miercuri, 17 Aprilie, de la ora 17.30 se dispută partidele etapei a III-a din cadrul fazei județene a Cupei României la fotbal, faza „optimilor”.

Dintre cele 16 echipe calificate în această fază 11 activează în primul eșalon aflat sub patronajul AJF Mureș, Liga IV Elite, 2 din Liga IV (Râciu și Sânpaul), alte 2 din seria Sud a Ligii V (Bălăușeri și Roteni) și una din Liga VI. „Performera” până în prezent este Pescarii Sântioana de Mureș, aflată la mijlocul clasamentului în Liga VI, care a învins în prima etapă la Pănet, apoi a „eclipsat” Raza de Soare Acățari.

După cum se cunoaște, situația cluburilor, cea financiară, dar și din punct de vedere valoric, multe echipe nu-și stabilesc ca obiectiv ajungerea în fazele finale și părăsesc competiția, lucru valabil și la nivel național. Astfel, în competiția numită KO ajung deseori în ultimele faze formații surpriză. După faza națională urmează să evolueze în cupele europene doar câștigătoarea trofeului, iar la cele care triumfă în cele județene continuă cursa în cea națională, dar cu șanse minime în fața unor adversare net superioare.

La fel ca și în primele două etape județene, „optimile” se dispută într-o singură manșă, pe terenul echipei din eșalonul inferior, pe terenul celei mai slab clasate în cazul partidelor între două echipe din același eșalon, cu prelungiri în caz de egalitate după 90 de minute și lovituri de departajare unde egalitatea se menține.

Sunt așadar trei întâlniri dintre echipe din Liga IV și alte cinci cu gazde din eșalonul inferior, dar unele fruntașe, capabile să producă surprize, multe depinzând și de dorința adversarelor de a trece mai departe.

Programul întâlnirilor din „optimi”:

CSM Sighișoara          – CSM Târgu-Mureș

Atletic Târgu-Mureș   – Mureșul Rușii Munți (la Sâncraiu de Mureș) ACS Miercurea Nir.   – Unirea Ungheni

Pescarii Sântioana       – Mureșul Cuci

Atletico Bălăușeri       – ACS Sovata

Câmpia Râciu              – ASC Sărmașu

Forța Sânpaul              – Mureșul Luduș

Farel Roteni                 – Viitorul Ungheni

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Finanţare pentru Trofeul „Ella Kovacs”

Atletic Club Sportin Luduș, prin președintele Dennis Bordan, a depus o cerere-cadru de finanțare la …

Share
Share