Sănătatea – o provocare la nivel global, național, dar și la nivel personal Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 81 Vizualizări

Sănătatea – o provocare la nivel global, național, dar și la nivel personal

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/WFBVn6fSgys

Oamenii devin tot mai interesați de adoptarea unui stil de viață care să le permită păstrarea vitalității pentru un timp îndelungat. Un corp sănătos semnifică grija pe care aceștia o au pentru a-și conserva puterile și pentru a fi capabili să trăiască în condiții cât mai bune. Aceste lucruri sunt posibile datorită tehnologiei care a reușit să genereze progrese extraordinare în medicină și datorită statului care a dezvoltat mecanisme pentru a permite un acces cât mai larg al cetățenilor la îngrijire medicală. Instrumente moderne precum o asigurare privată, precum cea obținută prin intermediul MediHelp Internațional, reprezintă o garanție că, în cazul unei situații nefericite, beneficiarul poate avea parte de tratamente în cadrul unei rețele internaționale de clinici.

Implicarea Organizației Mondiale a Sănătății

Sănătatea, conform definiției Organizației Mondiale a Sănătății, reprezintă un cumul între bunăstarea fizică, psihică și socială a unei persoane, nu doar simpla lipsă a vreunei boli sau afecțiuni. Provocarea actuală este aceea de a reuși să găsim mecanisme pentru ca, la nivel global, fiecare persoană să beneficieze de o asigurare de sănătate care include un pachet de servicii medicale care să acopere nevoile elementare.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) depune eforturi considerabile pentru a reduce decalajul accesului la tratament medical din diferitele zone ale planetei. Zonele defavorizate suferă încă de boli care în Occident au fost eradicate sau sunt ușor de tratat. Anual, 100 de milioane de persoane ajung în pragul sărăciei pentru că își cheltuiesc toate resursele financiare încercând să se trateze. În viziunea OMS, pachetul elementar de îngrijire medicală pe care un cetățean să îl primească semnifică nu doar îngrijirea și tratarea unei afecțiuni medicale, ci asigurarea unui climat de sănătate și de bine general.

Din aceste motive, ziua de 7 aprilie este ziua prin care Organizația Mondială a Sănătății încearcă să ridice nivelul de conștientizare în cadrul populației lumii despre importanța accesului la tratament medical. Oamenii au dreptul la medicină de calitate, iar lupta de a extinde numărul celor care beneficiază de cel puțin, un pachet medical elementar este una care necesită implicare puternică.

Ce putem face noi pentru a fi sănătoși

Instituțiile publice naționale și internaționale depun un mare efort pentru a permite unui număr cât mai mare de oameni acces la sistemele de sănătate naționale prin implementarea de politici publice. Cu toate acestea, o mare responsabilitate în a ne menține sănătoși rămâne în mâinile noastre. Modul în care ne trăim viața și ne organizăm activitățile are un impact major asupra corpului. Un stil de viață care înglobează o alimentație sănătoasă, exerciții fizice, activități care reduc nivelul de stres va crea toate premisele unei vieți sănătoase. O asigurare medicală privată reprezintă o măsură de siguranță care completează restul acțiunilor pe care le întreprindem.

O alimentație echilibrată ne apără de diferite afecțiuni prin creșterea imunității, ne poate îmbunătăți dispoziția și ne ajută să ne ținem greutatea sub control. O dietă cu alimente cât mai diversificate, împreună cu alte activități precum sportul, creează un echilibru necesar în contextul social actual caracterizat de sedentarism sau acces facil la alimentație procesată cu valoare nutritivă scăzută. Activitatea fizică este un alt aspect care are urmări pozitive asupra stării noastre generale de bine. Dacă reușim să ne ținem corpul într-o condiție optimă de funcționare înseamnă că șansele să dezvoltăm anumite afecțiuni scad. Aceste activități, deși țin de alegerea fiecărei persoane în parte, pot fi încurajate de către guverne prin campanii care să evidențieze beneficiile unor astfel de obiceiuri.

Controalele medicale periodice sunt încă un element care ne ajută să ne menținem într-o stare de sănătate bună cât mai mult timp. Prin verificări periodice reducem riscul ca o potențială afecțiune să se agraveze și să nu mai poată fi tratată. O asigurare medicală privată ne oferă cele mai bune variante pentru a efectua un control medical, dându-ne posibilitatea să alegem țara în care ne putem trata, medicul sau clinica.

Ce rol joacă sistemul național de sănătate

În calitatea pe care o avem de cetățeni trebuie să ne cunoaștem drepturile pe care statul ni le asigură și să avem grija ca acestea să fie respectate. Dreptul la sănătate și la îngrijire medicală de calitate oferit de stat este gratuit, dar există și posibilitatea să deținem și o asigurare de sănătate pentru a extinde serviciile de care beneficiem.

Progresele medicale extraordinare, multitudinea de informații la care avem acces,  rețelele de clinici și spitale, unele instrumente moderne precum o asigurare privată, ne ajută să primim ajutor de câte ori avem nevoie, dar statul și instituțiile internaționale au dobândit un rol din ce în ce mai puternic în ultimele decenii. Cooperarea dintre aceste trei părți creează un echilibru din care cetățenii au numai de câștigat. Provocarea anilor care urmează este aceea de a face ca oamenii din toate zonele globului să aibă acces la ceea ce unele țări consideră o stare normală a lucrurilor.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE