Home / Altele / Eu nu sunt ziarist!

Eu nu sunt ziarist!

Nu am scris articole în ziar, doar câteva editoriale. Deci nu sunt jurnalist. Dar lucrez la aici, la Zi de Zi si mai ales la revista Transilvania Business. Pe publicitate. Am străbătut țara asta de mai multe ori, de-a lungul și de-a latul. M-am întâlnit cu mii de oameni, de la miniștri, ambasadori, parlamentari, primari, city manageri, președinți de consilii județene, până la directori generali și proprietari de companii, românești și străine, directori de marketing și de vânzări, secretare de directori, profesori universitari și rectori de universități, jurnaliști și mulți alții. Cu fiecare am discutat cel puțin 15 minute. Cu unii de mai multe ori. Despre ei și activitatea lor, despre business și antreprenoriat, despre dezvoltare economică și perspective, despre România și Europa, despre Europa și celelalte regiuni ale planetei, despre evoluții politice și geopolitice, impactul lor asupra realității cotidiene și a oamenilor.

Se poate presupune că am dobândit experiență solidă în a evalua diferite fenomene sociale și economice. Cred că așa este. Nu cred ca există vreun job mai bun care să faciliteze acumularea unei asemenea experiențe decât cel pe care îl am eu și alții asemenea mie. Sigur că este nevoie de cultură generală, de răbdare și ”verb”, de înțelegere și perseverență, de ceva ”țoale” și permis de conducere, dar e nevoie mai ales de dorință.

Din nefericire, am prins exact perioada în care presa, fie ea de știri sau economică, s-a confruntat cu multe probleme, generate de evoluția fulminantă a tehnologiei, a societății în ansamblu, de schimbările de mentalitate a publicului, de noile așteptări ale tinerilor. A fost și este o perioadă cu atât mai provocatoare însă, din această postură. Noi trebuie să găsim soluții, să ne adaptăm la ritmul colosal în care se schimbă tot, să fim în continuare o interfața între oameni, între companii și public, între stat și cetățeni, între producători și consumatori, între vânzători și cumpărători s.a.m.d. E o muncă titanică.

Vom fi aici și în continuare, într-o formă sau alta! Scriem despre ce se întâmplă. Aici și prin țară, dar și pe afară. Uneori sugerăm cum se fac lucrurile, bune, prin alte locuri pentru a aduce buna rânduială acolo unde nu prea se vede sau este ”pe sponci”. Promovăm companiile și business-ul sănătos, munca oamenilor de afaceri, ideile creatoare și antreprenorii, pentru a da exemple sau pentru a crește notorietatea brandurilor, a informa consumatorii și partenerii de afaceri. Contribuim, aparent fără să ne propunem asta în mod special, la crearea unui mediu de afaceri competitiv, benefic și, prin urmare, la sănătatea societății.

Recomand cu căldură tinerilor să încerce cariera de jurnalist sau de publicitar de presă. Va fi greu la început, trebuie răbdare, dar este extraordinară!

La mulți ani cotidianului Zi de Zi!

Nicolae POP,

Director de publicitate

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț de angajare

Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share