Home / Editorial / Dacă vrei să înoți, cineva trebuie să te arunce în apă

Dacă vrei să înoți, cineva trebuie să te arunce în apă

În primul rând, la mulți ani, Zi de Zi. Ai fost “casă și masă” pentru mulți tineri care au știut să asculte și să observe. Să profite de oportunități. Cred că cel mai corect e să vorbesc despre ceea ce înseamnă pentru mine “ziarul”.

În primul an de facultate, venind dintr-un alt județ, probabil mulți dintre studenți își alocă câteva luni bune să învețe liniile de transport în comun și localurile cu cele mai tari party-uri de weekend. Echipa aceea faină mi-a dat o șansă de a vedea un Târgu-Mureș altfel decât dintr-o perspectivă studențească: să văd cum decurge o ședință de Consiliu Local sau Județean, să aflu istoria partidelor locale, să știu cine s-a certat cu cine, să văd lucrurile în profunzime.

Imediat după interviul de angajare m-am văzut cu telefonul în mână și o listă de întrebări pe care trebuia să le adresez șefilor de campanie electorală din județ. Destul de bine pentru primul contact cu presa, nu? La momentul acela, nu mai știam exact pe unde îmi erau bătăile inimii. Acum nu mai sunt surprins pentru că sunt absolut convins că lecția Zi de Zi e cea care funcționează la fix: dacă vrei să înoți, cineva trebuie să te arunce în apă.

10 ani mai târziu, Zi de Zi rămâne singurul ziar din județ care crește tirajul pe print. Nici cu modul în care se mișcă în online nu îmi e rușine. Sunt convins că veți fi tot aici și peste 10 ani, mai schimbați ori adaptați la vremuri și trend-uri. Important e că voi, oameni faini de presă, o să fiți aici. Cred că asta ne bucură pe toți. Noroc!

Am lucrat în perioada 2009-2010, reporter politică/administrație publică, iar în prezent sunt PR manager la SmartDreamers, start-up din județul Mureș, soluția software de Recruitment Marketing Automation.

Damian SAMOILĂ

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Start la curățenia generală de primăvară – toamnă!

Primăria municipiului Târgu Mureş organizează în perioada 15.07. – 18.08.2020 „Curăţenia generală de primăvară – …