Home / Editorial / Zi de Zi, nu am să uit niciodată că ai fost o parte din viaţa mea!

Zi de Zi, nu am să uit niciodată că ai fost o parte din viaţa mea!

Distribuie

În 27 iulie 2007, băteam oficial la porțile afirmării în profesia de jurnalist la cotidianul Zi de Zi, dar trebuie să recunosc că am avut nevoie de ceva timp, pentru a înțelege mecanismele prin care aceasta funcționează. Am activat ca reporter la Zi de Zi în perioada 2007-2012. Am fost corespondent de Reghin și îmi amintesc cu plăcere că am avut o perioadă punctul de lucru al ziarului la reședința familiei mele, am fost pe rând responsabil pe Învățământ, Poliție, Jandarmerie, Inspectoratul de Situații de Urgență, pentru ca în final să ajung asistent director pe departamentul de publicitate la SC Business Transilvania SRL. Azi, după 12 ani în slujba jurnalismului, rămâne, consider, una dintre cele mai importante și nobile profesii, care „oferă valoare oamenilor”.

Spun asta pentru că responsabilitatea noastră este extrem de mare, pentru că, oamenii citesc și ne cred. În ultimul deceniu am încercat să promovez politica editorială a jurnalistului american Joseph Pulitzer, bazată pe reportaje de interes uman, şi am crezut în importanţa acordată jurnalismului de investigaţie, ca factor de schimbare socială.

Despre Zi de Zi se spune că este o școală, și o carte de vizită excelentă pentru orice tânăr preocupat de succes în cariera de reporter ori jurnalist. Este adevărat și în cazul meu, fiindcă ABC-ul în această profesie l-am învățat la locul de muncă, unde timp de aproape cinci ani am realizat o sumedenie de interviuri cu multe personalități din județ ori din țară. În paginile ziarului am semnalat nereguli din cadrul unor instituții publice, ori am realizat anchete cu problemele și dramele inimaginabile ale unor cetățeni. Am prezentat destăinuiri, filozofii de viață și “vorbe de duh”, ale unor cântăreţi, actori, politicieni, vedete de televiziune, ambasadori, olimpici, colecționari, centenari, primari, detectivi, inspectori, militari de carieră și multe modele profesionale. E greu să enumăr un singur interviu care m-a impresionat, din cele peste o mie realizate, în schimb am să enumăr câteva nume sonore a căror gânduri, dezamăgiri, bucurii ori realizări am avut onoarea să le prezint în paginile ziarului, începând de la artiștii Sofia Kallgren, Ștefan Hrușcă, Dumitru Fărcaș, Furdui Iancu, Dida Drăgan, Natalia Gliga, Sofia Vicoveanca, până la generalul și directorul Serviciului de Informații Externe al României, Ioan Talpeș, omul de televiziune Cristian Tabără, părintele stareț Ghelasie Țepeș, și prof. univ. Cristian Stamatoiu, terminând cu dr. Constantin Copotoiu, scriitorul Radu Țuculescu, actorul Liviu Pancu, culturistul Markus Ruhl, boxerul și antrenorul de box Nicolae Moldovan, sculptorul Simion Moldovan și poetul popular și reporterul BBC Ioan Bândilă Mărceanu.

Au fost o mulțime de conferințe de presă, congrese, lansări de carte, ședințe de consiliu, expoziții, concerte, campanii de prevenție, inundații, accidente, crime, arestări spectaculoase, editoriale, interviuri, solicitări și refuzuri, dar și multe împliniri pentru că am fost acolo la timpul potrivit, pentru a da știrile momentului în exclusivitate.

Domnului Aurelian Grama îi mulțumesc pentru respectul, timpul și încrederea acordată, pe perioada cât am fost membru al ,,familiei” Zi de Zi. Mulțumesc tuturor jurnaliștilor colegi și colaboratori pe care i-am avut timp de cinci ani în cadrul redacției și în instituțiile publice care mi-au oferit acreditarea ca om de presă, de la care am avut ceva de învățat, și care, de-a lungul anilor nu și-au murdărit blazonul, și nu și-au pierdut autonomia profesională. Au fost cei mai frumoși ani din viața mea, în care cu sacrificii și eforturi, am încercat să pun o piatră de temelie în construcția adevărului în ,,templu jurnalismului”.

Azi am propriul meu site, intitulat ,,viselenuautermen limită.ro” care s-a născut din dorința de promovare a valorilor și brandurilor locale, de valorificare a patrimoniului cultural, artistic și istoric în spaţiul on-line și într-o serie de cărți, care poartă semnătura mea.

La 15 ani de existență a cotidianului Zi de Zi, vă doresc un sincer «La mulţi ani!» şi cât mai multe ediţii de top cu tiraj maxim, vândute, iar celor din redacţie, le urez zile senine multă inspirație şi putere de muncă!

Robert Mihai MATEI

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Concert cameral la Palatul Culturii

Distribuie Marți, 19 martie, începând cu ora 19:00, sala mică a Palatului Culturii din Târgu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.