Home / Administratie / EXCLUSIV! Patinoarul din Târgu-Mureş, „gaură neagră” de înghiţit bani! Cât costă finalizarea obiectivului

EXCLUSIV! Patinoarul din Târgu-Mureş, „gaură neagră” de înghiţit bani! Cât costă finalizarea obiectivului

Suma estimată de Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului din România, pentru finalizarea lucrărilor şi darea în exploatare a Patinoarului artificial din Târgu-Mureş este de 16.570.467 de lei, inclusiv TVA.

Estimarea a fost făcută în conformitate cu raportul de expertiză şi devizul general, iar informaţia a fost transmisă recent, în data de 17 aprilie 2019, deputatului USR de Mureş, Lavinia Cosma, care a formulat o interpelare în acest sens către conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului.

31,5 milioane lei, cheltuiţi până în prezent

Potrivit sursei citate, plăţile efectuate la acest obiectiv până la 30 noiembrie 2017, conform expertizei tehnice, sunt în sumă totală de 31.538.497,62, astfel: 29.199.283,07 lei pentru lucrări de construcţii-instalaţii, 1.997.086 lei pentru racorduri utilităţi şi 342.128,55 lei pentru alte cheltuieli.

„Raportul de expertiza tehnică a analizat stadiul actual al lucrărilor, costul acestora, precum şi o evaluare estimativă a lucrărilor necesare în continuare în vederea finalizării şi punerii în funcţiune în bune condiţii a investiţiei. Expertiza a analizat din punct de vedere tehnic şi economic situaţia lucrărilor, neavând ca obiect şi descoperirea săvârşirii unor potenţiale fapte de natură penală”, a precizat ministrul Tineretuli şi Sportului din România.

Pucul, în terenul Consiliului Local Târgu-Mureş

Conform răspunsului elaborat de Ioana Bran, „Consiliul Local Târgu-Mureş a solicitat şi a primit din partea Ministerului Tineretului şi Sportului date tehnice despre acest obiectiv, dar nu şi-a manifestat intenţia de a prelua în administrare acest imobil.”

Alex TOTH

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Controale și amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară!

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare …