Home / Cultură / New Landscapes vă invită la o seară de jazz american și autohton, la Sighișoara
Daniel Csikos și Ana Maria Galea cântă împreună de peste 10 ani (Foto: UCIMR)

New Landscapes vă invită la o seară de jazz american și autohton, la Sighișoara

Distribuie

După succesul pe care proiectul duo-ului „New Landscapes” l-a avut prin concertul susținut la Biblioteca „Astra” din Sibiu, publicul care apreciază muzica de calitate este invitat de această dată la un concert la Sighișoara.

Ana Maria Galea și Daniel Csikos concertează împreună de mai bine de 10 ani. În formula de duo, cei doi artiști explorează teme cunoscute și mai puțin cunoscute din repertoriul standard american, dar și autohton, păstrând în abordarea lor cât mai mult din sonoritățile autentice ale pieselor originale, adăugând în același timp o notă personală, calități prin care s-au remarcat în nenumărate rânduri pe scenele românești și din străinătate.

Prin acest proiect cei doi artiști invită publicul la o călătorie sonoră, marcată de o plăcută emoție, de poeticitate și vigoare, unite de un stil unic datorat și experienței pe care artista a acumulat-o de-a lungul anilor în domeniul actoriei. De menționat este faptul că Ana Maria Galea a studiat la începutul carierei sale alături de îndrăgita cântăreață de jazz Anca Parghel.

La concertul de sâmbătă seară artiștii vor aborda un program special din care vor face parte lucrări semnate de Wayne Shorter, Mack Gordon, Michel Legrand, Juan Tizol, Duke Ellington, Gerald Marks și Seyomour Simons, dar și piese de Edmond Deda, Mircea Tiberian și Anca Parghel, lucrări prezentate în aranjamentele proprii ale celor doi artiști.

Ana Maria Galea, (cântăreață, absolventă a Universității de Artă Teatrală din Târgu-Mureș, secția actorie) și Daniel Csikos (pianist, absolvent al secției de pian clasic din cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, prezent pe scena de jazz începând cu anul 2007) cântă împreună din anul 2008. Au explorat de-a lungul timpului, în diverse formule (unele dintre ele având invitați muzicieni renumiți din țară și străinătate) teritoriile jazz-ului standard, al compoziției sau al temelor de influență folclorică, editând, în anul 2014, în formula completată de Michael Acker la contrabas și Tavi Scurtu la baterie, unul dintre primele discuri de jazz standard de după Revoluție, intitulat „I know you by heart”.

Concertul va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19.00, la sala Teutsch din cadrul Central Park Hotel (Piața Hermann Oberth nr. 25).

Preţul unui bilet este de 30 lei, iar rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0787 586 228.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Michaela Türk, propunerea PNL pentru conducerea Primăriei Sighișoara

Distribuie Consilierul local Michaela Türk și-a anunțat vineri, 15 martie, candidatura pentru funcția de primar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.