Home / Administratie / Consiliul Judeţean Mureş, demersuri pentru valorificarea turistică a reţelei de cale ferată îngustă din judeţ!

Consiliul Judeţean Mureş, demersuri pentru valorificarea turistică a reţelei de cale ferată îngustă din judeţ!

Aleşii judeţeni au aprobat miercuri, 17 aprilie, într-o şedinţă ordinară de lucru, inițierea procedurilor în vederea dobândirii dreptului de proprietate publică asupra rețelelor de cale ferată îngustă Târgu-Mureş – Miheşu de Câmpie şi Târgu-Mureş – Sovata – Câmpu Cetăţii.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, hotărârea va fi inclusă în Planul de dezvoltare a judeţului Mureş pentru perioada 2014-2020 privind dezvoltarea turismului și valorificarea patrimoniului cultural, care conţine şi proiectul Consiliului Judeţean Mureş “de valorificare a reţelei de cale ferată îngustă Târgu-Mureş – Miheşu de Câmpie şi Târgu-Mureş – Sovata – Câmpu Cetăţii.”

“În momentul de față, linia de cale ferată îngustă se află în domeniul public al statului, fiind utilizată doar parțial prin încheierea unor contracte de concesiune cu firme private. În vederea punerii în valoare a acestei căi ferate, Consiliul Județean Mureș a întreprins începând cu anul 2006 o serie de demersuri care vizau preluarea bunului imobil respectiv în patrimoniul public al județului Mureș, însă fără succes până la această dată”, a precizat Péter Ferenc.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dispensarul din Deda, în lucru

Veste bună pentru locuitorii comunei Deda, lucrările la dispensarul medical medical au fost intensificate în …