Judeţul Mureş, reprezentat de 14 elevi la Olimpiada Naţională de Matematică Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3762 Vizualizări

Judeţul Mureş, reprezentat de 14 elevi la Olimpiada Naţională de Matematică

Performanța obţinută de Lotul de Matematică al Judeţului Mureş, care participă cu un număr mare de elevi la ediţia din acest an a Olimpiadei Naţionale de Matematică, este de admirat. Lotul este alcătuit din 14 elevi, care participă la Olimpiada Națională de Matematică, în perioada 20 – 26 aprilie, în judeţul Hunedoara.

La clasa a V-a, participă: Dragoş Florin Cojocnean (Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, profesor pregătitor Radu Botez) și Mihnea Vlad Bănescu (Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, profesor pregătitor Daniela Seceleanu).

La clasa a VI-a, participă: Barta Zagoni Csongor (Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, profesor pregătitor Szilagy Emoke) și Radu George Şerban (Colegiul Național „Unirea” , profesor pregătitor Cristinel Blaga).

La clasa a VII-a, participă: Alexandru Borş și Munteanu Andrei (ambii de la Şcoala Gimnazială „Dacia”, profesor pregătitor Nicoleta Todoran) și Bodo Bence (Școala Gimnazială „Europa”, profesor pregătitor Eva Secareanu).

La clasa a VIII-a, participă Barta Zagoni Bernadett (Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, profesor pregătitor Matefi Istvan).

La clasa a IX-a, participă: Kacso Chris Sandor și Mara Oprişor (ambii de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, profesor pregătitor Carmen Pop).

La clasa a X-a, participă Larisa Şamşudean (Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, profesor pregătitor Carmen Pop).

La clasa a XI-a, vor participa: Ciprian Florea și Irina Vultur (ambii de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, profesor pregătitor Carmen Pop).

La clasa a XII-a, participă Marius Măcean (Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, profesor pregătitor Carmen Pop).

Elevii claselor V-VI vor fi însoțiți la competiție de către prof. Mihaela Cojocnean, inspector școlar pentru matematică, iar elevii claselor VII-XII vor fi însoțiți de către prof. Carmen Pop.

Detalii despre participarea elevilor mureşeni la Olimpiada Naţională de Matematică am obţinut de la prof. Mihaela Cojocnean, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Reporter: Vă rog să descrieţi competiția care urmează.

Prof. Mihaela Cojocnean: Cea mai importantă competiţie în domeniul matematicii în fiecare an este Olimpiada Naţională de Matematică, care adună cei mai buni matematicieni din ţară. Este încununarea muncii acestor copii, după ani de muncă. Cea de-a 70-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Matematică, va avea loc la Hunedoara pentru clasele V-VI şi la Deva pentru clasele VII-XII.

Rep.: Care este importanța Centrului de Excelență în pregătirea elevilor olimpici?

M.C.: Centrele de Excelenţă au un rol foarte important în pregătirea acestor elevi. Toţi elevii calificaţi participă la cursurile Centrelor de Excelenţă. Clasele V-VII participă la Centrul de Excelenţă de două ori pe săptămână, iar clasele VIII-XII o dată pe săptămână. În cadrul acestor ore se predau anumite teme la un nivel mult mai ridicat decât cel prevăzut de programa şcolară.

Rep.: Cum aţi caracteriza lotul și contribuția profesorilor îndrumători din judeţul Mureş?

M.C.: Lotul este format din 14 elevi – o fetiţă a participat pentru a participa la Olimpiada de Limba şi Literatura Română. Este un număr record de participanţi din partea judeţului Mureş. Bineînţeles, pe lângă Centrele de Excelenţă, elevii sunt ajutaţi de profesorii lor de la clasă.

A consemnat Nina MÂNICARU

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE