Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene Mureş, mutată într-o locaţie nouă! Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 638 Vizualizări

Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene Mureş, mutată într-o locaţie nouă!

Consilierii judeţeni au aprobat miercuri, 17 aprilie, într-o şedinţă ordinară de lucru, acordarea dreptululi de folosinţă gratuită pe o perioadă de doi ani, asupra unui spațiu în suprafaţă de 183,82 de metri pătraţi, din imobilul situat în municipiul Târgu-Mureş, strada Primăriei nr. 2, în favoarea Bibliotecii Județene Mureș, cu destinația de sală de lectură.

În prezent, în Biblioteca Județeană Mureș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Mureș care îşi desfăşoară activitatea în imobilul situat în strada George Enescu nr. 2, se află în derulare proiectul „Reabilitarea Palatului Culturii”, în cadrul căruia obiectivele specifice constă în reabilitarea monumentului istoric Palatul Culturii, valorificarea durabilă a acestuia prin promovarea potenţialului turistic şi cultural.

Prin proiectul respectiv au fost prevăzute o serie de reparații interioare și exterioare ale imobilului în cauză, iar în cadrul reparaţiilor interioare sunt prevăzute și reparații la casa scării de la Biblioteca Judeţeană, situație în care este îngreunat accesul către această instituție.

“Prin adresa 196/2019, Biblioteca Județeană Mureș ne face cunoscut faptul că, datorită lucrărilor care sunt în desfășurare, accesul publicului cititor la sala de lectură trebuie sistat datorită disconfortului creat de instalarea schelelor, a zgomotului inerent precum și de necesitatea de a crea frontul de lucru pentru prestatorul lucrării. Ținând cont de cele de mai sus, solicită autorităţii publice judeţene punerea la dispoziţie a unui nou spațiu, pentru funcționarea sălii de lectură, respectiv a spațiului în suprafață de 183,82 de metri pătraţi, aflat la parterul imobilului situat în strada Primăriei nr. 2, cu destinația de sală de lectură”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE