Alianța 2020 USR PLUS vrea să pună capăt hegemoniei partidelor tradiționale Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1427 Vizualizări

Alianța 2020 USR PLUS vrea să pună capăt hegemoniei partidelor tradiționale

Filiala USR Mureș, parte a alianței 2020 USR PLUS, a trecut în aceste zile prin febra alegerilor interne.

În încercarea de a crește potențialul local al celor două noi partide, târgumureșeanca Lucia Hang a fost aleasă președintele USR Mureș, în cadrul unor runde de alegeri aprinse și intens dezbătute, cu nu mai puțin de 5 candidați. Aceasta a înlocuit în funcție primul președinte al filialei mureșene USR, dr. Horea Mihălțan, care și-a prezentat demisia.

Lucia Hang, președinte al filialei județene USR

La cei 52 de ani, economista și antreprenoarea Lucia Hang este un adevărat ”Om nou în politică”. Înainte de a se implica în politica activă, Hang s-a remarcat prin civism, fiind printre primele rânduri ale protestelor începând cu cele din iarna lui 2016, după care, în mod firesc, a continuat cu campania ”Fără Penali”. ”Cred că acestea sunt și motivele pentru care colegii mei au ales să mă investească cu încrederea lor. Sunt o luptătoare din naștere. Dacă lupți, există posibilitatea să pierzi. Dacă stai deoparte, pierzi cu siguranță. Contrar unor alegeri tradiționale, eu nu am făcut niciun fel de promisiuni. Lucrurile importante nu le face un om. Pentru asta ai nevoie de o echipă. Asta mi-am propus eu de fapt. Ca prin exemplul personal, prin motivarea membrilor, să creștem atât filiala USR Mureș, cât și Alianța 2020 USR PLUS, formațiune în cadrul căreia vom participa la alegerile europarlamentare”, a declarat proaspăta președinte USR Mureș, Lucia Hang.

Alegerile au însemnat și primul pas în politică pentru tânărul Adi Giurgiu care, la doar 26 de ani, a fost ales președinte al filialei locale Târgu-Mureș. Acesta este de profesie inginer constructor, și foarte implicat în diferite acțiuni civice, fiind chiar membru fondator al Inițiativei Civica Reghin. ”M-am înscris în USR pentru că nu comentez fără să acționez. Nu îmi place să comentez de pe margine. Am simțit că oamenii au atât dreptul cât mai ales responsabilitatea să se implice în deciziile care le influențează destinul și calitatea vieții”, a declarat tânărul președinte al filialei locale.

Cu aceeași ocazie au fost aleși vicepreședinții biroului județean, în persoana lui Călin Cheiță, George Chiriță, Ioana Șerban, Claudia Țîru și Andrei Călugăr.

În componența biroului local au intrat Camelia Tămaș, Vasile Chindriș, Ovidiu Chiorean și aceeași Lucia Hang.

Alianța de vorbă cu cetățenii

În ce privește partidul condus de Dacian Cioloș, PLUS, acesta are o organizare tranzitorie, primele filiale fiind în curs de organizare. Primele alegeri interne sunt programate pentru perioada următoare alegerilor europarlamentare. Chiar și așa, speranța tuturor este că Alianța 2020 USR PLUS va pune în sfârșit capăt hegemoniei partidelor politice tradiționale, primul pas fiind alegerile europarlamentare din 26 mai. Pentru asta au fost organizate mai multe acțiuni stradale, în mijlocul oamenilor. Una dintre ele este în plină derulare, de câteva zile membrii Alianței și-au propus să atingă cât mai multe zone din județ într-o acțiune de chestionare a trecătorilor, prin care încearcă să afle părerile mureșenilor despre viitorul țării și, desigur, al Uniunii Europene. Majoritatea celor chestionați au fost de părere că România se îndreaptă într-o direcție greșită, și că cea mai mare problemă cu care se confruntă este corupția generalizată. În ce privește cel mai important lucru pe care ar trebui să-l facă europarlamentarii români în Parlamentul European, majoritatea au răspuns că aceștia au datoria să promoveze valorile europene în România.

Canvassing?

Acțiunea de chestionare, denumită în termeni tehnici prin englezismul ”canvassing”, a provocat o oarecare nedumerire la început. ”La prima vedere conceptul de canvassing provoacă zona de confort, te conduce în necunoscut, te simți neinițiat, ca un adolescent pueril. Odată ce constați că ai oportunitatea de a vorbi cu semenii tăi, mai mult, de a-i asculta, rezultatele nu întârzie să apară”, consideră Mihai Ungur, reprezentatul Grupului de Inițiativă Județean Mureș a PLUS. ”Unii vor încerca să te convingă că demersul e inutil, alții îți vor acorda atenția cuvenită.Cu toate acestea și unii și ceilalți își vor aminti că cineva de la Alianta USRPLUS  le-a zâmbit și i-a ascultat. Cum captezi atenția și interesul unui popor mințit cu promisiuni electorale, dezamăgit de prestația politicienilor săi, neîncrezător că viitorul poate aduce ceva mai bun? Nu o dată am fost refuzat categoric, nu o dată am auzit „toți sunt la fel” dar nu am renunțat, pentru că în acest demers e viitorul pe care și eu mi-l doresc, pe care cred că-l putem făuri doar împreună. Oamenii au nevoie doar să fie ascultați. Bunicii cuiva, părinții altcuiva care percep viața prin prisma regimului în care au fost crescuți, mereu cu sincope în educație, expuși dezinformării, manipulării , victime ale unor semeni fără conștiință. Fără înghețată gratuită pentru copii, fără lalele galbene pentru doamne, cred că am reușit să-i determin pe cei mai înverșunați să ia în considerare o nouă șansă pentru România!”, a subliniat Ungur.

(Redacţia)

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE