Home / Business / Consumați produse locale! Un proiect marca Zi de Zi.

Consumați produse locale! Un proiect marca Zi de Zi.

O nouă ediție a campaniei Consumă produse locale, demarată în 2018, ajunge sub ochii cititorilor noștri. Producători mureșeni de pâine și produse de patiserie, carne sau mezeluri, lactate și brânzeturi, ciuperci, fructe, semințe și condimente își prezintă povestea într-o ediție specială a cotidianului Zi de Zi, inițiator și realizator al proiectului.

Argumentele pentru o inițiativă de acest gen sunt multiple, iar beneficiarii ei sunt atât producătorii,  consumatorii, dar și întreaga comunitate locală. O vânzare mai bună de produse locale înseamnă  profituri mai bune pentru agenții economici, lucru care presupune companii mai puternice, prin reinvestirea profiturilor, mai multe locuri de muncă, impozite și taxe plătite la bugetul local. Pe scurt, banii se întorc în comunitatea locală, iar acest lucru înseamnă dezvoltare.

De cealaltă parte, mureșenii au și ei de câștigat din consumul de produse locale. Calitatea și prețurile acestor produse sunt, de regulă, mai bune, deoarece proximitatea aduce după sine prospețime și costuri mai mici de transport. În plus, informațiile despre o companie locală sunt mai multe, deci posibilități mai mari de a avea detalii despre procesul de producție, originea materiei prime, modul de procesare etc. Aici, ar mai fi de amintit că județul Mureș este, prin excelență, o zonă cu mare tradiție în prelucrarea produselor tradiționale.

Desigur, lista producătorilor locali mureșeni din domeniul agroalimentar este mai lungă decât cea care apare în acest proiect. Invitația a fost lansată către toți, însă unii au apreciat că nu este acum momentul potrivit. Campania inițiată de cotidianul Zi de Zi va continua, deci vor fi și alte oportunități. Până atunci vă invităm să parcurgeți poveștile de succes ale celor prezenți în ediția Consumă produse locale – 2019 și, dacă nu le cunoașteți, încă, produsele, să le testați cu încredere.

Click pe imaginea de mai jos pentru a putea citi ediția integrală.

 

Florin Marcel Sandor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Resursa umană este cea mai prețioasă avuție a țării noastre și trebuie tratată corespunzător”

Prea mulți români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, conform tuturor sondajelor. Eu …