Home / Cultură / FOTO: ”Minibiblioteca din Autobuz” invită târgumureșenii la o lectură inedită

FOTO: ”Minibiblioteca din Autobuz” invită târgumureșenii la o lectură inedită

Distribuie

Pentru al treilea an consecutiv, cu ocaziei Zilei Bibliotecarului, călătorii ce folosesc mijloacele de transport în comun din Târgu-Mureș, sunt invitaţi să îşi aleagă o carte, pentru a o citi.

Administratorul companiei Siletina Impex, Daniel Totu, a precizat că începând de marţi, 23 aprilie, pe cinci autobuze care circulă pe tot atâtea linii sunt amplasate cutii cu cărți, care pot fi luate acasă.

”Pentru a promova un pic dragostea de carte și de lectură, punem la dispoziția întregului public călător, autobuze în care va fi carte donată de Biblioteca Județeană. Vor fi mai multe autobize, pe cinci linii, folosite de un număr mai mare de călători, spre precum Combinat, Spitalul județean, zona Unirii și de pildă linia 5 Bega, până în Selgros, în fiecare zi, cel puțin o săptămână, atât timp cât vom avea de oferit carte pentru cei doritori”, a explicat Daniel Totu.

La rândul său, directoarea Bibliotecii Județene Mureș, Monica Avram, a explicat că toate cărțile oferite sunt donații de la cititori, și-n acest fel ele se întorc la cititorii care poate nu au timp să treacă pe la o bibliotecă.

”Poate unii nu au acest exercițiu de a petrece intervalul de timp de la un punct la celălalt al orașului, răsfoind o carte. De aceea, considerăm că este momentul potrivit să ieșim dintre zidurile bibliotecii și să aducem cartea în fața târgumureșenilor. Vorbim de zece cutii de cărți, aproximativ 450 de volume. Aceste cărți au venit din comunitate și se întorc în comunitate”, a anunțat Monica Avram, care a mai precizat că oferta constă în literatură clasică, sunt cărți pentru copii, și în limba română și în limba maghiară.

Directorul Bibliotecii Judeţene Mureş a arătat că acţiunea desfăşurată în mijloacele de transport în comun este una dintre numeroase activităţi care se vor derula în Săptămâna Naţională a Bibliotecilor, din perioada 24-28 aprilie.

Unii dintre călători și-au adus aminte de acțiunile din anii trecuți, și au luat foarte firesc câte o carte din cutie. Cu toții au apreciat inițiativa, recunoscând că timpul pe

ntru lectură li s-a diminuat drastic în ultimii ani, în favoarea televizorului și a telefonului.

V. OANCEA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.