Home / Administratie / Judeţul Mureş, loc fruntaş în Topul naţional al numărului de turişti!

Judeţul Mureş, loc fruntaş în Topul naţional al numărului de turişti!

Judeţul Mureş ocupă locul 5 la nivel naţional în privinţa numărului de turişti care îl vizitează, cifra de afaceri a crescut cu 11,7%, iar indicele producţiei industriale a crescut cu 5,9%, se arată în Raportul privind starea generală economică şi socială a judeţului pentru anul trecut, prezentat marţi, 23 aprilie, de prefectul Mircea Duşa.
Potrivit raportului, în anul 2018, structurile de cazare existente în judeţul Mureş au găzduit 568.482 turişti, (cu 24.003 mai mulţi decât în anul 2017, în creştere cu 4,4%), care au efectuat un număr de 1.056.499 înnoptări (cu 25.508 mai puţine decât în anul 2017, respectiv o scădere cu 2,4%).
Durata medie a sejurului a fost de 1,9 înnoptări/turist, iar după ţara de origine a turiştilor străini, ponderea cea mai mare au avut-o cei din Ungaria, Germania, Italia, Republica Moldova, Polonia şi Spania. Principalele destinaţii turistice din judeţ au fost Târgu Mureş, Sovata şi Sighişoara.
“Rezultatele înregistrate de agenţii economici din domeniul turismului în anul 2018, fac ca judeţul Mureş să ocupe un loc foarte bun în ierarhia ţării – locul 5 – cu o pondere de 4,4% în total ţară la numărul de sosiri, fiind depăşiţi la acest indicator de municipiul Bucureşti, judeţele Braşov, Constanţa şi Cluj”, a arătat Duşa.

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Admitere 2020. Programe ID la UMFST

Emisiunea se poate urmări accesând: https://live.umfst.ro/ https://m.facebook.com/umfst https://m.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA 60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow …