Share

Home / Sanatate / Pregătiri pentru construcția centrului de mari arși din Târgu-Mureş

Pregătiri pentru construcția centrului de mari arși din Târgu-Mureş

Înființarea centrelor de mari arși pentru tratamentul pacienților cu arsuri grave este tot mai aproape. Ministerul Sănătății a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că în acest an se vor finaliza proiectele tehnice pentru construcția clădirilor.

Până la finalul anului se vor lansa licitațiile pentru contractarea lucrărilor de construcții a celor patru centre.

”Anul acesta, în cadrul proiectului cu Banca Mondială se vor finaliza proiectele tehnice pentru construcția a patru clădiri complexe care vor include secții de mari arși, bloc operator, terapie intensivă și urgență: Timișoara, Bagdasar-Arseni, Grigore Alexandrescu, Târgu-Mureș – 4 milioane de euro. De la accidentul de la Colectiv, cu siguranță autoritățile ar fi trebuit să se implice mai mult având în vedere ultimele cazuri. (…) În acest moment, avem finalizate și semnate contractele pentru  studiile de fezabilitate ale acestor patru centre, vom aloca bani pentru proiectele tehnice. (…) După discuțiile cu arhitecții aceste centre sunt foarte moderne, dotate cu aparatură de înaltă calitate, dar au nevoie și de oameni care să lucreze. Prin urmare, tot prin programul Băncii Mondiale în aceste zile se află în Franța o echipă de medici și de asistenți medicali care vor fi pregătiți pentru a putea îngriji pacienții cu arsuri”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Arina TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Programul complet SIMFEST 2019

SIMFEST – Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți, aflat la a XVI-a ediție, transformă …

Share
Share