Târgu-Mureş: S-au anunţat locurile autorizate pentru afişaj electoral! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 350 Vizualizări

Târgu-Mureş: S-au anunţat locurile autorizate pentru afişaj electoral!

Dispoziţie

privind stabilirea locurilor speciale pentru afişajul electoral pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019

 

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea,

Având în vedere Referatul nr. 26582/2817 din 23.04.2019 prezentat de Administraţia Domeniului Public, privind stabilirea locurilor speciale pentru afişajul electoral pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul  2019,

Văzând şi Hotărârea Guvernului nr. 81 din 15 februarie 2019  privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European în anul 2019,

Având în vedere prevederile art. 40 din Legea nr. 33 din 16 ianuarie 2007, republicată, privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare,

În aplicarea prevederilor Dispoziţiei Primarului nr. 999 din 22 aprilie 2019 privind aprobarea unor măsuri în vederea organizării alegerilor membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019,

În temeiul art.63, alin.(1), lit „a” şi alin.(2), art.68, alin.(1) şi art.115, alin(1), lit.”a” din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

Dispune:

Art. 1. Se stabilesc locurile speciale pentru afişaj electoral în municipiul Târgu-Mureş  precum şi numărul panourilor de afişaj din fiecare locaţie, conform anexei nr. 1 care face parte integrantă din prezenta dispoziţie.

Art. 2. Se stabilesc dimensiunile panourilor de afişaj electoral precum şi numerotarea locurilor de afişaj (A-E) conform anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezenta dispoziţie.

Art. 3. Serviciul public Administraţia Domeniului Public va lua toate măsurile ce se impun pentru inventarierea, repararea sau înlocuirea panourilor de afişaj acolo unde este cazul şi pentru înlăturarea tuturor materialelor afişate pe locurile speciale pentru afişaj electoral astfel încât la 27 aprilie 2019 acestea să poată fi folosite de către candidaţii la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.

Art. 4. Directorul adj. al Administraţiei Domeniului Public va lua toate măsurile pentru nominalizarea personalului ce va asigura primirea afişelor electorale, la camera 35 – la sediul ADP situat în strada Kos Karoly nr. 1, Târgu-Mureş, în intervalul orar 8.00 – 14.00 a fiecărei zi lucrătoare  şi amplasarea acestora pe locaţii în aceeaşi zi.

Art. 5. Repartizarea locurilor de afişaj prevăzute la art. 1 din prezenta dispoziţie se va face prin tragere la sorţi in data de 25 aprilie 2019, ora 12.00 la sediul  Primăriei  municipiului Târgu-Mureş, sala 45, conform metodologiei prevăzute în anexa nr. 3, care face parte integrantă din prezenta dispoziţie.

Art. 6. Pe primul panou din fiecare locaţie se va afişa de către Autoritatea locală publicaţia privind delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare din municipiu.

Art. 7. Direcţia Poliţia Locală va lua măsurile ce se impun pentru asigurarea integrităţii  panourilor şi a  afişelor electorale  amplasate în locuri autorizate.

Art. 8. De aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei dispoziţii răspunde Administraţia Domeniului public şi Direcţia Poliţia Locală.

Art. 9. Prezenta se afişează la sediul Primăriei Târgu-Mureş, se publică  pe site-ul instituţiei şi se comunică Biroului Electoral Judeţean Mureş,  Direcţiei – Poliţia locală şi Poliţiei municipiului Târgu-Mureş.

Art. 10. În conformitate cu prevederile art. 19 alin.1, lit.e, din Legea nr. 340/2004, republicată, privind instituţia prefectului şi art. 3 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, Legea contenciosului administrativ, prezenta Dispoziţie  se inaintează Prefectului Judeţului Mureş pentru exercitarea controlului de legalitate.

Primar,

Dr. Dorin Florea

 

Vizat pentru legalitate,

p.Secretarul Municipiului Târgu Mures

Buculei Dianora- Monica

Anexa   nr. 1

 

Nr. crt.

 

Locaţia

Nr. panouri

pentru afişaj electoral

Nr. panouri pentru Autoritatea locală
1. P-ţa Trandafirilor (ceas floral) 3 1
2. Bd. 1848 (Ansamblul Muresul-parc) 3 1
3. Str. Gh. Doja (zona Spital infectioase I) 3 1
4. Str. Gh. Doja (parc Complex Record) 3 1
5. Str. Libertăţii (intersecţie cu P-ţa Oneşti) 3 1
6.  

Aleea Carpaţi Aleea Carpaţi nr. 49 (zona Complex comercial)

3 1
 

7.

Str. Voinicenilor (zona parc) 3 1
8.  

Str. Decebal (vis-a-vis de Gimnaziul Al.I.Cuza)

3 1
 

9.

P-ţa Republicii ( zona parc) 3 1
 

10.

Str. M. Viteazu (Spital ortopedie) 3 1
 

11.

Str Cutezanţei (parc  Diamant) 3 1
 

 

12.

Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 210-212 (vis-à-vis de mag. Corina) 3 1
 

13.

Bd. Pandurilor nr. 94- 96 (zona Poştă) 3 1
 

14.

Str. Moldovei (parc Super) 3 1

Anexa nr.3

Metodologie

Privind repartizarea locurilor de afişaj

  1. La data de 25 aprilie 2019, ora 12.00, la sediul Primăriei municipiului Tg. Mureş, sala 45, se va desfăşura tragerea la sorţi a locurilor de afişaj electoral în şedinţă publică, cu participarea reprezentanţilor prezenţi ai candidaţilor.
  2. Panourile din fiecare locaţie pentru afişaj electoral pentru partide politice, alianţe politice, alianţe electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, candidaţi independenţi, care participă la alegeri, vor fi numerotate în colţul din stânga sus, fiecare panou având 6 locuri de afişaj (A,B,C,D,E,F), conform anexei nr. 2 la dispoziţie.
  3. Dat fiind faptul că pe fiecare locaţie din cele 14 există acelaşi număr de panouri şi tinând cont de numărul candidaţilor, se va proceda după cum urmează:

– se va proceda la extragerea poziţiei pentru fiecare candidat la alegerile europarlamentare ( număr panou şi poziţia  A,B,C,D,E sau F) pentru panourile de la numărul 2 la 4, poziţia obţinută de fiecare candidat fiind valabilă pentru toate cele 14 locaţii.

– având în vedere numărul competitorilor electorali, poziţiile E şi F de pe panoul nr. 4 din fiecare locaţie vor rămâne libere.

  1. Pentru asigurarea transparenţei, disciplinei şi respectarea întocmai a repartizărilor, se va elibera, după finalizarea tragerii la sorţi, fiecărui reprezentant ai candidaţilor o copie a procesului verbal, dresat cu ocazia tragerii la sorţi.
  2. În vederea postării afişelor pe panourile de afişaj electoral, candidaţii vor preda afişele electorale pe baza unui proces verbal de predare-primire la serviciul public Administraţia Domeniului Public- camera 35 – la sediul ADP situat în str. Kos Karoly nr. 1, Tg. Mureş în intervalul orar 08-14 a fiecărei zi lucrătoare, care are obligaţia să procedeze la amplasarea acestora  pe fiecare locaţie în aceeaşi zi – după ora 14, la poziţia obţinută de candidat prin tragere la sorţi.

(Comunicat de presă, Primăria municipiului Târgu-Mureş)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE