Home / Business / Ciupercile „Golo”, produse în Sâncraiu de Mureș

Ciupercile „Golo”, produse în Sâncraiu de Mureș

Ciupercile „Golo„ sunt consumate de un număr foarte mare de mureșeni. Lanțurile de magazine Kaufland, Penny, Auchan, Selgros, Darina și Palas, dar și multe restaurante și pizzerii au în ofertă ciuperci „Golo”, produse în Sâncraiu de Mureș.

Poveste ciupercilor Golo începe în anul 2007, când tânărul antreprenor Adrian Golovatei a ales să investească într-un domeniu în care mulți consideră că e ușor să reușești. Realitatea e însă alta. După un început dificil, pentru continuitate și diversitate în furnizarea ciupercilor, cât și pentru îndeplinirea celor mai înalte cerințe impuse producătorilor de ciuperci, societatea a realizat un proiect de dezvoltare cu fonduri europene, investiție ce a dus la mărirea capacității de producție pentru ciupercile Pleurotus și demararea producției de ciuperci Champignon, începând cu anul 2012. Lucrurile nu s-au oprit aici, un pas important fiind certificarea GlobalGAP.

„Am reușit în cursul anului 2017 să ne certificăm GlobalGAP. E o certificare ce îți oferă posibilitatea să vinzi oriunde în Europa. Ca o paranteză, noi și înainte să avem această certificare făceam aceleași proceduri, doar că nu le notam pe toate, astfel încât nu puteam să demonstrăm scriptic că îndeplinim standardul”, a declarat Adrian Golovatei, administratorul SC Golo SRL.

Unde se pot găsi ciupercile „Golo”

Ciupercile Golo pot fi găsite în principalele supermarkteuri din oraș, Darina și Palas, dar și în hipermarketurile mari cu acoperire națională, respectiv Kaufland, Penny, Selgros și Auchan.

„La început, principalii noștri clienți au fost Kaufland și Penny. Au urmat apoi alte supermarketuri, printre care Auchan, Selgros, precum și lanțurile de magazine „Darina” și „Palas”. La Auchan și Selgros livrăm doar pentru magazinele din Mureș, iar la Kaufland și Penny, livrăm la depozitele lor centrale, după care ei le distribuie la magazinele lor din țară, în special în partea de centru și de nord a țării. La „Darina” găsim ciupercile sub formă vrac, în ce privește Champignon, iar la „Palas” le găsim în principal în caserole de 250 și 500 de grame. La cele două magazine Auchan le găsim sub ambele forme, de la vrac la caserole de 1 kg., 500 și 250 de grame”, a precizat Adrian Golovatei.

De ce să optați pentru ciupercile „Golo”?

Ciupercile sunt consumate pe tot parcursul anului, dar în special în perioada de post. Unul dintre elementele care crește consumul de ciuperci este cel religios. La intrarea în post crește foarte mult consumul de ciuperci, deoarece acestea suplinesc cu succes necesarul de proteine. Cu cât sunt mai proaspete, calitățile lor nutritive sunt mai mari, deci e important ca ciupercile să ajungă repede pe rafturile magazinelor. Fiind produse în Sâncraiu de Mureș, ciupercile ”Golo” îndeplinesc acest criteriu, al timpului scurt care trece de la recoltare la cumpărare. În plus, cu cât ai mai multe informații despre producător, ai mai multe garanții de calitate.

Alt aspect deloc de neglijat îl reprezintă certitudinea că produsul este unul curat, sănătos și gustos, fiind produs în condiții de igienă și siguranță alimentară. La ciupercăria ”Golo”, aceste condiții sunt îndeplinite. Gradul de siguranță pe care poate să-l ofere un producător local este de regulă mai mare decât cel al unui producător despre care nu știi nimic.

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Activitatea farmaciștilor, susținută de Corneliu Florin Buicu

Deputatul social-democrat de Mureș Corneliu Florin Buicu a participat marți, 15 iunie, alături de reprezentanții …