Home / Sport / Număr de medalii, totuși cu noroc, la prima întrecere națională

Număr de medalii, totuși cu noroc, la prima întrecere națională

Distribuie

Tinerii popicari ai Clubului Sportiv Municipal Târgu-Mureș elevii antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef au cucerit cinci medalii la băieți și opt la fete, la prima participare în Campionatul Național al categoriei sub 14 ani, deci un 13 cu noroc. Întrecerea a avut loc pe arena Electromureș din Târgu-Mureș și s-a disputat la toate cele patru probe: individual clasic, tandem, feminin și masculin, tandem mixt, probă introdusă în premieră la această categorie și cea de sprint, de asemenea feminin și masculin. Întrecerile au fost totodată și ultimul test înaintea Campionatului Mondial al acestei categorii de vârstă, care se va disputa în perioada 7-10 mai, în localitatea Rokycany din Cehia.

Aici urma să reprezinte România cei care aveau să câștige titlurile la individual clasic, aceștia urmând să facă și perechea pentru proba de tandem mixt.

Dintre cele cinci medalii obținute de băieți, una a fost de aur, 3 de argint și una de bronz. Titlul cucerit la băieți a fost cel de la proba de tandem a băieților, prin Szöcs Tamás și Ferencz Botond. În aceeași probă, Simon Arnold a câștigat împreună cu clujeanul Lucas Aldea argintul. Tot locul 2 a fost ocupat și de colegul său Fazakas Robert, la proba clasic, unde Ferencz Botond a obținut medalia de bronz. Al doilea argint al său și al treilea al echipei l-a obținut Ferencz Botond, fiind astfel triplu medaliat.

Bilanțul la fete a fost o medalie de aur, una de argint și 6 de bronz. Aurul s-a obținut în proba de sprint a fetelor, prin Némethy Henrietta. A fost dealtfel proba dominată categoric de mureșence, unde cele patru semifinaliste reprezentau clubul târgumureșean. Locul secund și medalia de argint i-a revenit colegei sale Roxana Bordeianu, iar cele două eliminate în semifinale, răsplătite cu medalia de bronz au fost Kádár Nora și Szabo Vivien. Campioana de la sprint cucerise anterior bronzul la clasic și tandem mixt, alături de Vardo Kristof, de la KSE Târgu Secuiesc. Două medalii de bronz au obținut și tandemurile fetelor eliminate în semifinale: Némethy Henrietta-Fancsali Jessica și Roxana Bordeianu-Kádár Nora. În această probă o altă mureșeancă a urcat pe treapta a doua a podiumului. Ea este Dalia Marin, reprezentând clubul Electromureș, care a cucerit argintul împreună cu ploieșteanca Teodora Dragu.

Titlurile la individual clasic și desemnarea celor care vor pleca în Cehia le-au revenit lui Lucas Aldea (CFR Cluj), la băieți și Letiției Mihai (Conpet Petrolul Ploiești), la fete, ei impunându-se și în proba de tandem mixt.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.