Home / Reghin / ”Paște în muzeu”, bucuria comuniunii la Muzeul „Anton Badea”

”Paște în muzeu”, bucuria comuniunii la Muzeul „Anton Badea”

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale,  Municipiul Reghin și Muzeul Etnografic ”Anton Badea”  au organizat cea de a doua ediție a  evenimentului ”Paște în muzeu”, care se adresează  deopotrivă copiilor și părinților, fiind un prilej de a ieși din cotidian și de a petrece impreună.

Paștele reprezintă o  sărbătoare a familiei, iar familia este nucleul vieții,  mesajul creștin al sărbătorii fiind acela de a fi buni,  umani și de a  manifesta compasiune față de cei din jurul nostru.

Așa că ne-am adresat în primul rând familiilor, unde învățăm și cele mai importante valori,  acesta fiind îndemnul nostru, de a petrece cu copiii noștri cu fiecare ocazie care se ivește, iar sărbătorile sunt cel mai bun prilej. Prin  diverse activități ne-am apropiat de tradițiile din Săptamana Mare și de simbolurile pascale – mielul, iepurașul, pasca și ouăle roșii,  într-o manieră ludică și creativă.

Să fii părinte este o împlinire, din când în când, cu provocări, care pot uneori lua forma  unor urcușuri dificile, toți am experimentat ca părinți și greutăți și bucurii. Să învățăm să ne jucăm împreună, să devenim iar copii  prin joc, într-un mod care ne apropie pe unii de alții și de natură, poate fi calea cea mai bună de a redescoperi frumusețea și bucuriile reale ale vieții și  o alternativă  la seducțiile tot mai intruzive pe care ni le oferă, azi, tehnologia.

Să învățăm despre sărbători,  dezvoltând empatia, a fost scopul nostru azi, la care ni s-au alăturat mai mulți colaboratori, cărora le mulțumim: Maria Bucin Crișan, Maria Pop,  Bumbu Mihaela, Șerban Ionela, Kulcsar Marioara, Stela Iacob, Mihuț Adela, Gabriela Aboș și voluntarii.

Mulțumim Municipiului Reghin pentru susținere !

Dr. Roxana Man, directorul Muzeului Etnografic „Anton Badea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cumpărături online cu livrare de la Darina!

Reprezentanții magazinelor Darina anunță consumatorii de posibilitatea de a-și face cumpărăturile online, tot ce trebuie …