Home / Cultură / Răstignirea, transpusă plastic de artiștii Atelierului de Artă Plastică ,,A’96”

Răstignirea, transpusă plastic de artiștii Atelierului de Artă Plastică ,,A’96”

Atelierul de Artă Plastică ,,A’96”, coordonat de artistul plastic Iuliu Moldovan, a organizat  sâmbătă, 20 aprilie , în foaierul Casei de Cultură „Mihai Eminescu” din Târnăveni, vernisajul expoziției “Rastignirea”.  Au expus artiștii plastici Iuliu Moldovan, Mirel Matefi, Luciana Vulea, Valentina Vulea, Claudiu Moldovan, Iulian Moldovan, Andrei Porkolab și Alin Moga. Expoziția a fost realizată cu sprijinul Primăriei municipiului Târnăveni, la eveniment luând parte și primarul Sorin Megheșan care i-a  felicitat  pe organizatori și expozanți, arătându-și deschiderea și pe viitor pentru sprijinirea oricărui act de cultură dim municipiul Târnăveni.

Răstignirea contemporană

În cadrul vernisajului, cantautorul Florin Cucerzan,a susținut un scurt moment artistic  de  după care,  părintele Ioan Velcherean a punctat esența expoziției.

„Tema expoziției nu este Răstignirea de acum 2000 de ani, ci răstignirea contemporană, prin păcatele noastre, despre care afirmă și Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Evrei, subliniind faptul că cei care cad din nou în păcat după ce au fost îndreptați „răstignesc loruși a doua oară pe Fiul lui Dumnezeu și-L fac de batjocură” (Evr. 6, 6).. a spus părintele  Ioan Velcherean.

Au mai susținut alocuțiuni părintele greco-catolic Doru Velțan, scriitorul și publicistul Petru Lechințan, prof. dr. Aurel Hancu, preot greco-catolic pensionar, care a supus atenției o lucrare expusă de tânărul pictor Claudiu Moldovan, „Icoana Răstignirii cu Maica Domnului și Evanghelistul Ioan”, completați de recitalurile susținute de Cristina Ignat și grupul vocal „RAM”

În final, Iuliu Moldovan le-a mulțumit tuturor expozanților și colaboratorilor pentru aportul fiecăruia, cu mulțumiri speciale soției sale pentru sprijin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Recital de poezii și de cântece, în Sângeorgiu de Mureș

Castelul Mariaffi din Sângeorgiu de Mureș a găzduit, în urmă cu câteva zile, un moment …