Nefta condimente. De la gust, la gustos Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 767 Vizualizări

Nefta condimente. De la gust, la gustos

Un rol extrem de important în gustul final al unui preparat îl au condimentele. În acest sens, pentru a ne ajuta să avem pe masă preparate culinare cât mai savuroase, o companie mureșeană ne oferă o gamă largă de produse, sub brandul Nefta. O afacere de familie, care și-a diversificat activitatea în ultimii ani.

Firma care aduce în magazine din județul Mureș condimentele ambalate sub brandul Nefta, este o companie locală înființată în anul 1996, ca o mică afacere de familie.

Activitatea companiei se desfășoară în localitatea Bernedea, comuna Bahnea. Afacerea a început cu prăjirea și ambalarea semințelor, sub brandul Cico, pe care mulți mureșeni îl cunosc.

În anul 2008, firma a trecut într-o nouă etapă. Compania și-a diversificat gama de produse, aducând în portofoliu condimente sub brandul Nefta. La ora actuală Nefta are 4 game de produse ierburi aromate, condimente de bază, ingrediente de patiserie și cofetărie şi produse de post.

 

Materii prime din peste 40 de ţări

Conform administratorilor firmei, Nefta achiziționeanză materii prime din peste 40 de țări, cu mare atenție la calitatea produselor. Prelucrează și ambalează aceste produse, care în final ajung pe rafturi, în rețeaua de magazine Darina și Palas.

 

Ciprian Crăciun, administrator, unul dintre membrii familiei care gestionează activitatea, ne-a oferit detalii despre brandul Nefta.

 

”Suntem o afacere de familie, 100% românească, dezvoltată organic, deja la a doua generație, la baza căreia stau câteva valori importante precum: grija pentru oameni, responsabilitatea și calitatea. Cu aceste valori ne străduim să aducem pe rafturile magazinelor produse bune și sănătoase, care oferă mâncărurilor gustul potrivit. Tot procesul de fabricație a produselor noastre beneficiază de controlul calității pe tot parcursul de producție, de la materia primă, până la produsul finit. Totul este creeat din dorința noastră de a respecta clientul. Sologanul firmei este: De la gust, la gustos”, a declarat Ciprian Crăciun.

 

Totodată, Ciprian Crăciun spune că la începutul anului 2019 firma a dezvoltat o nouă gamă de produse: „Gastro” pentru HORECA, iar pasul următor va fi producerea unei game de mixuri de condimente (condiment pentru pui, porc, sarmale, gulaș, etc.).

Ce e bine să știm despre condimente

Potrivit specialiștilor, condimentele nu au doar rolul de a oferi un gust mai bun mâncării. Multe dintre condimente au un rol important în păstrarea sănătății. În acest sens, ar fi de amintit câteva beneficii pe care le oferă condimentele.

Oregano, bogat în antioxidanţi

Două dintre elementele conţinute de acest condiment au potenţial antibacterian. Oregano este şi un antioxidant bogat în fitonutrienţi. Un gram de oregano conţine de 42 de ori mai mulţi antioxidanţi decât merele. Proaspăt sau uscat, oregano poate fi folosit în sosul pentru salate, în preparatele din ou, legume sau carne.

Ghimbirul, un digestiv eficient

Ingredientul activ din ghimbir, gingerolul, este un compus care ajută la relaxarea vaselor de sânge, stimulează circuitul sangvin şi înlătură durerea. Este folosit în mod frecvent ca digestiv şi conţine compuşi care alină răul de mişcare, ameţeala şi starea de vomă. Din acest motiv, ghimbirul este un condiment indicat în cazul gravidelor pentru îndepărtarea răului de dimineaţă şi pentru persoanele care suferă efecte secundare în urma chimioterapiei.

Scorţişoara, indicată diabeticilor

Acest condiment este un antimicrobian care opreşte dezvoltarea bacteriilor. Un strop de scorţişoară amestecată în supă ajută la păstrarea acesteia pentru un timp mai îndelungat, îmbunătăţind în acelaşi timp gustul mâncării. Scorţişoara este şi un antiinflamator care îmbunătăţeşte funcţionarea creierului. Persoanele cu diabet trebuie să ţină cont de faptul că scorţişoara ajută şi la reglarea nivelului zahărului din sânge, scăzând în acelaşi timp nivelul trigliceridelor şi al colesterolului. În medicina chineză, scorţişoara împreună cu ghimbirul sunt folosite în ceaiuri pentru combaterea simptomelor răcelii şi a gripei.

Salvia, bună pentru memorie

Un antiinflamator şi antioxidant care ajută la prevenirea deteriorării celulare. Salvia poate fi folosită în tratarea artritei reumatice, a astmului bronşic şi a aterosclerozei. Uleiul esenţial de salvie ajută şi la îmbunătăţirea funcţionării cerebrale. Acest condiment poate fi adăugat în supe, sosuri, salate, preparate din carne, legume sau ouă.

Chili reduce colesterolul

Aceşti ardei iuţi roşii conţin un antiinflamator care ajută la îndepărtarea durerii. Chili ajută la descongestionarea mucoasei plămânilor şi a nasului, creşte imunitatea, previne apariţia ulcerului, ajută la scăderea în greutate, reduce colesterolul şi trigliceridele şi previne apariţia cancerului.

Pătrunjelul crește imunitatea organismului

Printre beneficiile pătrunjelului se numără capacitatea sa de a lupta împotriva cancerului prin inhibarea formării tumorii în special la nivelul plămânilor. Este o sursă de nutrienţi (vitamina C, beta-caroten şi acid folic) care protejează inima. Pătrunjelul proaspăt are o aromă mai intensă şi poate fi folosit în supe, salate sau mâncăruri de peşte.

Florin Marcel SANDOR

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE