(P) PSD și-a îndeplinit deja 90% din programul de guvernare locală pentru Târgu-Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 678 Vizualizări

(P) PSD și-a îndeplinit deja 90% din programul de guvernare locală pentru Târgu-Mureș

PSD Târgu-Mureș și-a îndeplinit promisiunile din campanie

„ Am propus – în premieră în România – că vom moderniza cabinetele stomatologice din școli. Astăzi când vorbim în acestea se montează scaunele stomatologice și dotările aferente. Am spus că vom renova cabinetele medicale din școli, am realizat și acest capitol. Am susținut că vom sprijini educația, am reușit să construim un buget prin care am alocat mai mulți bani decât s-au investit în școli din 1990 încoace. Peste 20 de milioane de lei, doar pentru reparații. Tot prin construcția bugetară am alocat fonduri însemnate pentru investiții și reparații la infrastructura rutieră a orașului. Ne-a interesat să asigurăm transparența luării deciziilor în Primăria Târgu-Mureș, obiectiv de asemenea atins. Mai avem un obiectiv de realizat și anume modernizarea serviciului public de transport în comun. Primăria va finanța din bugetul propriu achiziția a minim 40 de autobuze diesel Euro 6. Cu sprijinul Guvernului, Târgu-Mureșul este inclus într-un proiect național prin care vom beneficia de 47 de autobuze electrice, cu stații de încărcare și infrastructura aferentă. Prin efortul Primăriei se vor accesa fonduri europene pentru mobilitate urbană, prin care de asemenea se vor achiziționa autobuze hibrid, stații de încărcare pentru acestea, vor fi modernizate toate stațiile de autobuz”, ne-a declarat Horea Soporan.

Viceprimarul Sergiu Papuc: Este bine că parcările au rămas la primărie. Am adus de 3 ori mai mulți bani!

„PSD  a susținut de la îneputul mandatului din 2016 că la Târgu-Mureș parcările trebuie să fie administrate de municipalitate. Așa cum am spus în repetate rânduri, trebuie să fie o activitate gestionată exclusiv de noi (Primăria Municipiului Târgu-Mureș – n.r.) având în vedere faptul că este generatoare de venit pentru oraș. În sprijinul celor afirmate vă dau un singur argument: în mai puțin de 12 luni de când ne ocupăm de parcări am încasat peste 3 milioane de lei, adică aproape de trei ori mai mult decât a fost stabilită redevența, la 1,2 milioane de lei, prin HCL”, a declarat pentru Telegraful de Mureș  viceprimarul municipiului Târgu-Mureș, social-democratul Sergiu Papuc. În ultima ședință de Consiliu Local consilierii au votat ca de acum înainte parcările cu plată din municipiu să fie gestionate de o societate comercială a Primăriei.

Reparația podului de peste râul Mureș și dotarea școlilor

Reparația capitală la Podul de peste râul Mureș din Târgu-Mureș – Str. Călărașilor, este finanțată de Guvernul PSD prin PNDL II și are o valoare de 19.439.362 de lei. Tot prin programul PNDL II Guvernul a finanțat dotarea cu echipamente și mobilier specific didactic și de laborator pentru Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”, Liceul Tehnologic „Aurel Persu” și  Liceul Vocațional de Artă, toate din Târgu-Mureș, valoarea totală a acestora fiind de peste 1 milion de lei.

(Publicitate electorală, PSD Mureş)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE