Home / Reghin / Proiectul ”Regreen – Compost de cartier”, lansat de Răzvan Ilieș și Cristian Man

Proiectul ”Regreen – Compost de cartier”, lansat de Răzvan Ilieș și Cristian Man

Cu ocazia evenimentului ”Critical Mass -Reghin on Bike” din data de 5 mai 2019, Răzvan Ilieș și Cristian Man vor lansa proiectul ”Regreen – Compost de cartier”, începând cu ora 10, în Piața Petru Maior din centrul Reghinului. Cei doi au câștigat o finanțare de 10 000 euro prin programul de dezvoltare comunitară ”Cinstim Binele”, ediția 2018, lansat de URSUS BREWERIES.
„Cu ajutorul acestei finanțări vom implementa un proiect de transformare a deșeurilor biodegradabile, colectate de la reghineni (în special de la cei care stau la blocuri) în compost. Ne propunem să schimbăm percepția oamenilor asupra ”gunoiului” și să-i ajutăm să conștientizeze nevoia de colectare selectivă a deșeurilor din propria gospodărie. Prin procesul de compostare se vor reintroduce deșeurile biodegradabile în circuitul lor natural nefiind necesar ca ele să ajungă la groapa de gunoi cu celelalte. Vom pune la dispoziția oamenilor materiale informative online și tipărite despre selectarea separată a deșeurilor menajere și compostare. Din banii primiți ca finanțare am achiziționat 3 biciclete electrice și remorci (pe care le puteți vedea la eveniment) cu care vom colecta deșeurile de la oamenii din oraș. Ținta noastră e de a avea un impact redus asupra mediului și de a încuraja mersul cu bicicleta în oraș. Dacă te intereseză acest subiect, vrei să afli mai multe despre cum te poți implica hai pe 5 mai să cunoști ”compostorii pe bicicletă” și să le pui toate întrebările care îți trec prin cap”, afirmă  Răzvan Ilieș și Cristian Man, membrii Echipei  Regreen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Tâlhărie calificată, de 1 Decembrie

Polițiștii mureșeni au fost sesizați miercuri, 1 decembrie, cu privire la o faptă de tâlhărie …