Home / Religie / Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, în doua zi de Paști la Tîrgu Mureș

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, în doua zi de Paști la Tîrgu Mureș

Distribuie

Luni, 29 aprilie 2019, în a doua zi a Praznicului Sfintelor Paști, când Biserica Ortodoxă Română  face pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Târgu-Mureș. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ÎPS Irineu a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Învierea Domnului” din Cartierul Tudor Vladimirescu. Comunitatea credincioșilor dreptslăvitori de aici este păstorită de către părintele Vasile Citirigă, preot al parohiei Târgu-Mureș VII, părintele Ciprian Citirigă, păstor al parohiei Târgu-Mureș VII, sector II, și părintele Ioan Pintilie, preot al parohiei Târgu-Mureș – „Sfinții Români”.În cuvântul de învățătură, Părintele Arhiepiscop Irineu, adresându-se numeroșilor credincioși, a spus: „Moartea este granița la care ne așteaptă Domnul vieții, singurul care are nemurirea și care a pus toate făpturile Sale sub legea devenirii și a morții. De aceea, noi, cei răscumpărați cu mare preț, de la primul Paște, putem cânta cu entuziasm: «Cerurile după cuviință să se veselească și pământul să se bucure. Să prăznuiască toată lumea cea văzută și cea nevăzută, că a înviat Hristos, Bucuria cea veșnică». Să nu ne temem de moarte, pentru că dacă noi credem în Hristos și trăim după slăvita rânduială a Bisericii Sale, când moarte va veni, nu va fi pentru noi un dușman teribil, ci un prieten cald, care ne va lua acasă. În această privință, Însuși Hristos, prin gura Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, spune fiecăruia: «Frica morții dacă ai, crede, nu te tulbura / Eu sunt Viața tuturor, și acum, și pururea». În încheiere, vă doresc un Paște fericit și Îl rog pe Hristos, Biruitorul etern al iadului și al morții, să vă binecuvinteze sufletele și casele și să vă dăruiască tuturor bucurie, sănătate și împliniri frumoase în viață”.

Sursă: www.reintregirea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un nou proiect pentru comunitatea din Sărmașu

Distribuie Conducerea Primăriei orașului Sărmașu anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …