Lămâi uriaşe, de aproape un kilogram bucata, cultivate de un horticultor ardelean! Stiri regionale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1052 Vizualizări

Lămâi uriaşe, de aproape un kilogram bucata, cultivate de un horticultor ardelean!

Un horticultor din Alba cultivă lămâi uriașe. Fructele din livada sa ajung și la 900 de grame. Ioan Szakacs, un bărbat din Colţeşti, judeţul Alba, a reuşit un record aceastăzonă: un fruct din livada sa de lămâi poate ajunge până la 900 de grame, în timp ce greutatea medie se situează la circa o jumătate de kilogram, scrie www.ziarulunirea.ro.

Ioan Szakacs, un horticultor din Colţeşti, în vârstă de 64 de ani, obţine veritabile recorduri cu lămâii săi. Un fruct poate ajunge chiar şi până la 900 de grame, în timp ce media se situează la circa o jumătate de kilogram.

Pasiunea pentru creşterea lămâilor datează la Ioan Szakacs de aproape zece ani şi i-a fost insuflată, întâmplător, de către un prieten din Ungaria.

Acesta a obţinut un certificat de producător şi merge cu lămâii la vânzare prin pieţe şi târguri. De asemenea, vinde şi de acasă, atât fructe, cât şi puieţi, localnicilor, dar mai ales turiştilor care vin în număr mare în cele două localităţi turistice din depresiunea Trascăului: Colţeşti şi Rimetea.

Pentru Ioan Szakacs, lămâile uriaşe au devenit un fel de brand al familiei. Cine vrea să cumpere şi nu are ocazia să îl întâlnească la un târg o poate face direct de la locul unde se produc, în solarul de pe strada Principală din sat.

Ştefana MUREŞAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE