GALERIE FOTO: Elevii au dat din nou startul Zilelor Sângeorzene! Comune
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 318 Vizualizări

GALERIE FOTO: Elevii au dat din nou startul Zilelor Sângeorzene!

Șirul programelor comunei numită „Localitate culturală a României” care este și comuna județeană cele mai multe proiecte europene și guvernamentale, a demarat deja în data de 24 aprilie când a avut loc Hramul Bisericii romano-catolice din Sângeorgiu de Mureș.

Cu toate acestea, evenimentul simbolic de început al Zilelor Sângeorzene demarează întotdeauna cu Maratonul „Sf. Gheorghe” pentru elevi.

Ediția cu numărul 24 va combina competiții sportive, concerte, evenimente pentru copii, cu demarări și sărbătoriri ale proiectele câștigate de comună, cum ar fi reabilitarea castelului sau a 18 străzi.

„Ne vom arăta aprecierea și față de acele persoane care fac muncă în domeniul cultural, de aceea majoritatea celor care urcă pe scenă sunt sângeorzeni, indiferent că este vorba de cântăreți, dansuri populare sau moderne, programul școlii, pictori, sculptori, scriitori care își lansează cărțile tocmai acum sau cele mai în vârstă persoane la care mergem să le sărbătorim viața lungă pe care au avut-o în folosul comunității. Ne exprimăm și bucuria că această comună are viitor, se nasc mulți copii, am ajuns la aproape 11.000 de locuitori, de aceea mergem în vizită și la cei mici. Cu câțiva ani în urmă, oamenii se uitau urât dacă o mămică se plimba cu mai mult de doi copii, însă acum iată că a devenit un lucru destul de normal în comună, e un lucru foarte bun”, a spus primarul comunei Sofalvi Szabolcs. Chiar cu câteva minute înainte de începerea maratonului, a venit pe lume un copilaș sângeorzean care practic a deschis alături de ceilalți copii evenimentele de Zilele Sângeorzene.

Un gest simbolic cu tradiție

În ciuda faptului că elevii se află încă în vacanță, 12 dintre ei s-au prezentat totuși la ora 10 dimineața în curtea Școlii Gimnaziale „Sfântu Gheorge”.

Elevii au participat la concursul de alergare sub îndrumarea profesorilor de sport Farkas Krisztina, Morar Loredana și Jakab Cristian, iar câștigătorii au primit medalii, toți participanții fiind recompensați cu o pungă cu dulciuri și diplome de participare. Locul I a fost ocupat de Takacs Leo, locul II de Szoverfi Bence, iar locul III de Nagy Eszter Rebeka.

„E un gest simbolic să deschidem de fiecare dată zilele comunei cu maratonul copiilor. Practic, sportul în sine te determină să fii dinamic, de aceea avem și competiții sportive în program. Maratonul înseamnă că trebuie să reziști, să alergi mult, copiii alergând 6-7 ture. Practic e un mesaj să fii consecvent, dacă ai pornit ceva, să reziști, pe de altă parte, dinamismul pe care îl arată alergatul, tot corpul se mișcă. Vreau să transmit acel mesaj că în Sângeorgiu de Mureș totul merge în mod dinamic, merită să rezistăm și să fim consecvenți în ceea ce înseamnă plusarea valorilor, inclusiv a celor tradiționale, creștinești, pentru că așa văd eu că va fi asigurat viitorul comunei”, a precizat primarul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE