Home / Slider / Handbalistele junioarele au strălucit. Sunt în semifinale!

Handbalistele junioarele au strălucit. Sunt în semifinale!

Distribuie

Echipa de handbal junioare I CSM Târgu-Mureș a încheiat pe primul loc în grupa A în cadrul turneului final care se dispută în aceste zile la Turda și se află la un pas de medalii. Mureșencele aveau 3 puncte după primele două partide din cadrul grupei, cu o remiză, 26-26 cu Marta Baia Mare și o victorie la 8 goluri cu LPS Brăila. Pentru a fi scoase din lupta pentru un loc în semifinale trebuiau să cedeze în ultimul joc cu Corona Brașov, iar băimărencele să învingă echipa din Brăila, dar astfel încât diferențele însumate în cele două jocuri din ultima etapă să fie de cel puțin 10 goluri. Nu a mai fost cazul. Maramureșencele au disputat primul joc din ultima etapă cu LPS Brăila și au cedat cu 23-26, după ce la pauză conduceau cu 13-12. În aceste condiții, în partida care încheia faza grupelor se întâlneau cele două echipe calificate pentru semifinale. Corona Brașov avea 4 puncte, iar mureșencele 3 și aveau nevoie de victorie pentru a încheia grupa pe primul loc și să întâlnească în semifinală a doua clasată din grupa B. În această grupă CSM București a câștigat toate cele trei jocuri, al doilea loc pentru semifinale fiind ocupat de CSȘ 2 București.

Omogenitatea și dăruirea, punctele forte, plus multă muncă

Partida dintre Corona și CSM Târgu-Mureș a fost echilibrată doar în prima repriză. Primul gol l-a reușit echipa brașoveană, după care mureșencele au avut avantaj doar la 2-1 până spre finalul reprizei. Au fost conduse cu două goluri, au reușit egalarea, dar au ratat în trei rânduri contraatacuri care le puteau readuce în avantaj. Pe lângă aceste nereușite, deciziile arbitrelor în câteva faze au alimentat în plus îngrijorarea în tabăra mureșeană, așa cum s-a petrecut la 6-6, când Corona în prepasiv a primit 9 metri la o fază prelungită în care apărătoarele de pe semicerc au fost de-a dreptul doborâte. Mureșencele reușesc totuși în minutul 21 să preia conducerea la 10-9, cu un 7 metri transformat de Sarah Darie. Tot ea ratează o altă aruncare la scorul 12-12, dar extrema dreaptă Flavia Munteanu își readuce totuși echipa în avantaj. După două parade ale portăriței Balint Anna mureșencele intră la pauză cu avantaj de două goluri.

Au avut și posesia la reluare, dar au ratat primul atac. Aceeași Flavia Munteanu a reușit însă să-și ducă pentru prima dată echipa la 3 goluri avans. În lipsa liderei echipei, Andreea Târșoagă, accidentată, Monica Bărăbaș era considerată creierul echipei, cel puțin pentru adversare. Dacă de la brașovence Gogîrlă a fost cât de cât anihilată, sau mai corect i-au fost reduse șansele de a fructifica, marcajul om la om la Bărăbaș nu a avut același efect. La mureșence au strălucit de-a dreptul mai toate componentele lotului. În poartă Ioana Ugran sau Balint au avut intervenții în momente importante, combinațiile din atac au lăsat fără replică deseori echipa superioară doar din punct de vedere fizic, iar pătrunderile individuale reușite de Carina Ghemeș, Maria Ola sau Carla Lăcătuș, dar și evoluția celorlalte compenente, au făcut ca adversarele să renunțe la marcajul la o singură jucătoare. Aveau în față o echipă omogenă. Angajările extremei drepte au fost aproape fără excepție transformate în gol. Dealtfel Flavia Munteanu a fost și principala marcatoare a echipei, cu 12 goluri. Finalul partidei a fost la discreția mureșencelor, deși au fost ceva emoții în ultimul minut, când adversarele s-au apropiat la doar două goluri. Aceasta, după ce mureșencele au reușit să se desprindă la chiar 7 goluri, 29-22 în minutul 53. Ugran reușise să pareze un 7 metri la 25-22, după care a urmat un „recital” Bărăbaș, cu patru goluri consecutive. Ea a înscris în acest joc 10 goluri, celelalte fiind reușite de Sarah Darie 4, Carina Ghemeș 4, Kerekes  Eva 2 și Ioana Moldovan 1.

Ziua de sâmbătă este deschisă de jocurile de clasament pentru locurile 7-8 și 5-6, după care, de la ora 13.30, mureșencele întâlnesc în prima semifinală CSȘ 2 București, iar de la ora 15.30 se dispută semifinala CSM București-Corona Brașov.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Pactul pentru Tineri” la Târgu Mureș, strategii de diminuare a abandonului școlar

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a organizat astăzi, 28 martie 2024, la Liceul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.