Victorie în extremis a baschetbaliștilor Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 148 Vizualizări

Victorie în extremis a baschetbaliștilor

În al doilea meci din cadrul ultimei faze a Ligii Naționale de Baschet Masculin, în turneul play-out pentru locurile 9-16, CSM Târgu-Mureș a obținut vineri seara victoria pe teren propriu, 94-92 (27-23, 19-22, 24-22, 24-26) cu Athletic Constanța. După ce au învins în primul joc în deplasare cu 78-70, mureșenii aveau nevoie de victorie pentru a evita un joc decisiv, care urma să se dispute la Constanța. Aceasta a fost obținută în extremis, cu mari emoții. După un prim sfert dominat de gazde, care au reușit să se desprindă până la 10 puncte, constănțenii au reușit spre finalul sfertului să egaleze la 22, dar mureșenii au reușit să se desprindă din nou în ultimul minut dinaintea primei pauze. Constănțenii au replicat în actul secund, reușind din nou egalarea în a doua jumătate. La pauza mare avantajul gazdelor a fost minim și se anunța un final încins.

Emoții până la final

La reluare tot gazdele au controlat jocul și au luat un avantaj de 9 puncte. Câteva decizii ale arbitrilor în favoarea oaspeților au încins spiritele, iar la ultima pauză Athletic s-a apropiat periculos. Au reușit chiar să treacă la conducere în debutul ultimului sfert, dar a fost pentru ultima oară. Mureșenii s-au mobilizat și au preluat inițiativa, reușind un parțial 15-4, care a dus scorul la 86-78. Emoții au avut însă până la sirena de final, deoarece constănțenii s-au apropiat din nou la un singur punct în penultimul minut și au reușit chiar egalarea la 92 când mai erau doar 7 secunde. Bölöni Tamás a înscris coșul care a adus victoria și CSM a reușit să evite o nouă deplasare pe Litoral.

Pentru echipa antrenorului George Trif Ernests Kalve a înscris 29 puncte (1×3), Sánta Szabolcs 16, Bölöni 14 (3), Alin Borșa 13 (2), Vladislav Șolopa și Engi Rosenfeld David (1) câte 8, Kilyén Örs 6 (1).

De la oaspeți Devon Ray a reușit 26 puncte, iar Brandon Lockhart 24, ambii cu câte 4 reușite de 3 puncte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE