Home / Slider / Răsplata muncii unei generații. Handbalistele junioare, campioane

Răsplata muncii unei generații. Handbalistele junioare, campioane

Distribuie

Echipa de handbal junioare I CSM Târgu-Mureș a cucerit titlul de campioană națională în urma turneului final disputat de miercuri până duminică la Turda. Mureșencele s-au încununat cu cununa de lauri după ce au dominat de o manieră categorică întrecerea și o finală dramatică, impunându-se în fața CSM-ului din București cu 30-28 (14-15).

O finală a maturității

Partida din deschiderea ultimei zile, cea pentru medaliile de bronz s-a încheiat cu victoria brașovencelor de la Corona cu 34-27, completând tabloul evoluțiilor echipelor care s-au aflat în grupa finală A.

Acesta a mai avut nevoie doar de victoria mureșencelor, în finala mare. Aceasta a fost obținută după un final de-a dreptul dramatic, după ce noua campioană a fost condusă pe parcursul primei reprize și cu 4 goluri, dar a dominat partea a doua. La intrarea în ultimele 5 minute, după ce bucureștencele au reușit să preia conducerea cu 26-25, scorul era egal 27. Până la final s-au mai înscris doar patru goluri. CSM-ul din București a mai avut avantaj la 28-27, dar dăruirea și o adevărată maturitate în joc a unei echipe de junioare și-au spus cuvântul . Echipa antrenorilor Mihaela Evi și Daniel Pop a reușit egalarea și a mai înscris de două ori în ultimul minut de joc.

Marcatoarele din finală au fost: Monica Bărăbaș 13, Carla Lăcătuș 5, Kerekes Eva 5, Sarah Darie 3, Carina Ghemeș 2, Maria Ola 1, Flavia  Munteanu 1. Merită însă amintite și celelalte componente ale lotului care au făcut ca mult râvnitul trofeu al unei generații de excepție să poposească în vitrina clubului: Ioana Ugran, Balint Anna, Hodor Zsuzsanna și Flavia Stan- portari Ioana Radu, Ioana Moldovan, Andreea Ilieș, Krisztina Munteanu, Mara Bejan, Ilinca Postelnicu. Nu în ultimul rând, marea absentă de la turneul final, Andreea Târșoagă, care și-a adus din plin aportul la evoluția echipei, accidentată spre finalul campionatului, dar prezentă în calitate de „suporter de lux” la turneul colegelor.

Pentru proaspetele campioane nu este timp de odihnă. Marea lor majoritate vor participa alături de echipa de senioare la barajul de promovare în Liga Națională, care se va disputa în week-endul următor, la Făgăraș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.