Impresii și detalii de la finala turneului handbalistelor Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 139 Vizualizări

Impresii și detalii de la finala turneului handbalistelor

Revenim cu detalii despre disputarea finalei Campionatului Național de handbal la junioare I de la Turda dintre echipele CSM din București și Târgu-Mureș. Rezultatele din cadrul grupelor de la turneul final anunțau drept favorită formația bucureșteană. După ce toate cele trei componente ale grupei A de la turneul final au învins în confruntările de clasament cu adversarele din grupa B, mai rămânea doar ca echipa mureșeană să învingă. După desfășurarea primei reprize orice era posibil. Bucureștencele au condus aproape în permanență pe durata întregii reprize, uneori ajutate și de deciziile brigăzii de arbitri. La jumătatea reprizei Maria Ola avea deja două eliminări de 2 minute și CSM-ul din Capitală primea foarte ușor aruncări de la 7 metri. Mureșencele au fost sancționate cu fault în atac și când adversara se apăra în semicerc. Au fost conduse cu 4 goluri, la 11-7 mai întâi, apoi cu 15-11 spre finalul reprizei. Au reușit însă revenirea și au intrat la vestiare cu handicap de un singur gol (14-15). Au egalat imediat după pauză, dar au primit ușor alte două goluri. Până spre final însă, repriza a aparținut echipei mureșene, care a condus până în minutul 53. La scorul de 25-23 s-a ratat un atac și un eventual gol care putea lămuri soarta câștigătoarei. Bucureștencele au preluat conducerea și ultimele cinci minute au fost de un dramatism demn de o finală, disputate într-o tensiune maximă. La intrarea în ultimele 5 minute CSM București conducea cu 28-27, cu un 7 metri transformat, al doilea în același minut. Tensiunea maximă, alimentată și de grupurile de suporteri, a oferit mureșencelor o mare șansă. A fost o pasă greșită a adversarelor și în loc ca acestea să se desprindă la două goluri, CSM-ul mureșean a egalat la intrarea în penultimul minut, cu un gol reușit de Carla Lăcătuș. Cea mai bună marcatoare a partidei, Bărăbaș ratase un 7 metri și un alt atac în care nu a fost acordat fault. După multe intervenții salvatoare în poartă, Ioana Ugran a fost înlocuită cu succes de Flavia Stan, care a închis și ea poarta în aceste minute. Cu o jumătate de minut rămas până la final Carina Ghemeș reușește pătrunderea și își readuce echipa în avantaj. Bucureștencele s-au aruncat în atac pentru a duce cel puțin în prelungiri finala, dar mureșencele au blocat în apărare și în ultimele secunde Bărăbaș a pecetluit victoria merituoasei campioane.

Sărbătoare scurtă, urmează turneul senioarelor

 

Bucuria echipei a fost fără margini, dar sărbătorirea acestei reușite nu poate dura, deoarece pentru câștigătoarea seriei D a Diviziei A urmează turneul semifinl al barajului de promovare în Liga Națională. Din această echipă fac parte majoritatea jucătoarelor campioane la junioare. Sarcina conducerii este acum de a conecta echipa pentru turneul care se va disputa la Făgăraș de vineri până duminică.

„Această performanță asta e o încununare a tuturor eforturilor din ultimii 10 ani. Încă nu realizez că tocmai am fost declarați cei mai buni din România, dar greul de acum vine. Acest rezultat ne ajută foarte mult pentru turneul de la Făgăraș, dar nu ne permitem să ne relaxăm. Sunt în schimb încrezătoare, atmosfera este extraordinară, moralul bun. Cu cele șase senioare, proaspete, pentru că nu au jucat la acest turneu, alimentată și de susținerea suporterilor, care s-au anunțat în număr și mai mare la Făgăraș, consider că suntem capabili de o mare performanță. Copiii mei sunt un exemplu de dăruire și iubire, vor da totul”, sunt cuvintele antrenoarei Mihaela Evi.

O absență importantă la finalul sezonului, implicit la turneul final a fost cea a interului Andreea Târșoagă. Accidentată spre finalul fazei grupelor, ea va mai lipsi din teren câteva luni, dar a fost alături de colegele sale în turneul de la Turda. „Am trăit cred la fel de intens meciurile, ca și atunci când eram în teren. Nu puteam să ajut cu nimic din tribună, dar știind cum e în teren, colegele mi-au transmis și mie emoțiile. Aproape că nu pot spune că mi-a fost mai ușor în tribună, cel puțin din acest punct de vedere. Este o mare satisfacție pentru noi, care ne doream atât de mult acest titlu, o recompensă după atâția ani de muncă”, a declarat Andreea după ce a primit medalia și titlul de campioană.

Trei mureșene în echipa turneului

 

Fără îndoială considerată lidera echipei, absența ei a fost compensată cu succes de coechipierele care au dovedit încă o dată omogenitatea lotului. Rolul de lider a fost preluat oarecum de Monica Bărăbaș, dar toate celelalte componente s-au ridicat la un nivel care a dus la această performanță.

Monica Bărăbaș a fost nominalizată și în „echipa turneului”, pe postul de centru. Din echipa mureșeană au mai făcut parte din acest „7 ideal” alte două jucătoare, ambele pe postul de extremă. Pe stânga cea mai bună a fost numită Eva Kerekes, iar pe dreapta Flavia Munteanu. Trei locuri au avut și componentele finalistei CSM București. Cel mai bun portar a fost desemnată Andreea Chetraru, pe postul de inter stânga Patricia Moraru, iar pe cel  de pivot Ștefania Jipa. A șaptea componentă a acestei echipe a fost Alicia Gogîrlă, de la medaliata cu bronz Corona Brașov, care a fost desemnată și cea mai bună jucătoare a turneului final (MVP). Golghetera turneului a fost Andreea Popa, de la echipa clasată pe locul 4, CSȘ 2 București.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE