Scriitori la școală 2019. Láng Orsolya la Liceul de Artă Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 378 Vizualizări

Scriitori la școală 2019. Láng Orsolya la Liceul de Artă

Programul Scriitori la școală continuă cu a opta întâlnire dintre elevi târgumureșeni și scriitori contemporani, în 2019. Marți, 7 mai, între orele 13.00-16.00, Láng Orsolya va vorbi, în timpul orelor de limba și literatura maghiară, cu elevi și eleve din trei clase ale Liceului Vocațional de Artă. Întâlnirile sunt organizate cu ajutorul profesoarei Kozma Edit.

Láng Orsolya este absolventă a Liceului de Artă din Târgu Mureș. A publicat microromanul „Tejszobor” (Sculptura de lapte), în 2015, și volumul de poezii „Bordaköz” (Între coaste), în 2016. De ademenea, publică constant în reviste literare de limba maghiară.

A studiat regie de film la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, apoi, în 2017, a absolvit masteratul de animatie în cadrul Universității de Artă și Design „Moholy-Nagy”(MOME) din Budapesta, cu filmul „Szezon után” (Off Season).

Ilustrație: Miruna Lavinia

Scriitori la școală 2019 – 10 autori în 6 licee

În perioada februarie-mai, zece scriitori se întâlnesc cu elevi din șase licee din Târgu Mureș. Fiecare autor va conduce minim trei ore de literatură contemporană. Proiectul „Scriitori la școală” este desfășurat de Asociația Podium, printr-o cofinanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), cu sprijinul companiei Reea, sponsor „hardcover” al proiectului și al jurnalistei Ligia Voro, sponsor „paperback”.
Până acum, șapte autori s-au întâlnit, în timpul orelor de literatură, cu liceeni din Târgu Mureș: Gabriela Feceoru a fost la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu”, Demény Péter – la Liceul Teologic Romano-Catolic, Elise Wilk și Vida Gábor au fost la Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai”, Kali Ágnes și Alex Văsieș – la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, iar Tudor Ganea – la Liceul Vocațional de Artă.
Următoarele întâlniri din cadrul programului „Scriitori la școală” vor avea loc în 7 mai, când Láng Orsolya va merge la Liceul de Artă, în 9 mai – Marin Mălaicu-Hondrari va merge la Colegiul Național „Unirea”, iar, în 16 mai, László Noémi va merge la Liceul Pedagogic.
Partenerii Asociației Podium în cadrul proiectului „Scriitori la școală” sunt: Inspectoratul Școlar Județean Mureș, revista Vatra și revista Látó, iar parteneri media sunt Radio Guerrilla, cotidianul Zi de Zi, Erdély TV și Radio Târgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE