Ziua de 9 mai, sărbătorită special la Târgu-Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 633 Vizualizări

Ziua de 9 mai, sărbătorită special la Târgu-Mureş

Instituția Prefectului – Județul Mureș, în colaborare cu Garnizoana Târgu-Mureș, Consiliul Județean Mureș și Primăria Târgu-Mureș, organizează un ciclu de evenimente dedicate sărbătoririi zilei de 9 mai, zi cu triplă semnificație: proclamarea Independenței de Stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945 și Ziua Europei.

Ceremonie militară şi defilare a elevilor

Începând cu ora 10.00, va avea loc o ședință festivă în Sala Mare a Palatului Administrativ, urmată de ceremonia militară și religioasă care va avea loc în Piața Victoriei din Târgu-Mureș, cu începere de la ora 11.00. Ceremonia se va încheia cu o defilare a aproximativ 200 de elevi din școlile târgumureșene, care vor purta baloane albastre, culoarea Uniunii Europene.

Între orele 12.30 și 16, publicul va putea vizita turnul Palatului Administrativ, iar clădirea Prefecturii va fi iluminată în albastru.

De la ora 17.00, în Cetatea Medievală va avea loc un spectacol susținut de artiștii de la Ansamblul Mureșul și de la Corul Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș, iar de la ora 18.45, în deschiderea festivalului ”Zilele Muzicale Târgumureșene”, Corul Filarmonicii va intona Imnul Europei, în fața Palatului Administrativ.

”Având în vedere semnificația acestei zile, Instituția Prefectului – Județul Mureș, în colaborare cu Garnizoana Târgu-Mureș, Consiliul Județean Mureș și Primăria Târgu-Mureș va organiza mai multe activități pe tot parcursul zilei, dedicate celor trei evenimente. De asemenea, în întreg județul, în instituții și în școli, vor fi organizate ceremonii dedicate acestor momente istorice pentru România. Îi invităm pe toți locuitorii județului să participe la aceste acțiuni”, a declarat Mircea Duşa, prefectul județului Mureș.

(Redacţia)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE