„Inginer pentru o zi”, un proiect marca UMFST pentru elevii interesați de inginerie Invatamant
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 391 Vizualizări

„Inginer pentru o zi”, un proiect marca UMFST pentru elevii interesați de inginerie

Facultatea de Inginerie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș și Asociația ESTIEM au organizat, la sfârșitul lunii aprilie, evenimentul „Inginer pentru o zi”, la care au participat elevii din clasele a XI-a și a XII-a.

„Dintre activitățile realizate menționăm: proiectarea unei piese în Inventor, prelucrarea pe imprimante 3D și prezentarea principiului de funcționare al acesteia, realizarea unei operații de laminare. De asemenea, elevii au putut vedea materiale inteligente cu memoria formei, standuri specifice automaticii, mașinile unelte cu comandă numerică si au testat pneumobilele construite de studenți pentru concursuri internaționale”, a explicat șef de lucrări dr. ing. Mihaela Bucur.

Elevii au fost studenți pentru o zi

Studenții le-au prezentat elevilor laboratoarele Facultății de Inginerie, experimente și materiale revoluționare. La eveniment au participat elevi interesați de inginerie de la cinci licee din Târgu Mureș și doi elevi din Mediaș. Aceștia s-au arătat impresionați de eveniment, identificându-și specializarea pe care doresc să o urmeze.

„Doresc să mulțumesc elevilor care au participat, care au ales în vacanță să își extindă aria de informații și să intre în contact cu viața de student, cu care se vor întâlni în curând, studenților care s-au organizat impecabil și au oferit informații elevilor, precum și cadrelor didactice și personalului UMFST Târgu Mureș care ne-au sprijinit în realizarea acestui eveniment. Obictivele noastre vizează un eveniment optimizat din toate punctele de vedere în anul universitar următor”, a concluzionat șef de lucrări dr. ing. Mihaela Bucur.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE