Home / Slider / A 9-a ediție a Festivalului Luminii la Târgu-Mureș!

A 9-a ediție a Festivalului Luminii la Târgu-Mureș!

Distribuie

Centrul local Târgu Mureș, filială a Organizației Naționale Cercetașii României, vă invită în 11 mai la a 9-a ediție a Festivalului Luminii. În România, acesta are loc în peste 30 de orașe, acumulând peste 100.000 de lumânări aprinse.

Evenimentul se va desfășura în Cetatea Medievală Târgu Mureș între orele 17:00 și 23:00, pe parcursul cărora cercetașii vor organiza ateliere și activități pentru public, urmând ca la ora 21:00 să aprindă atât lumânările, cât și elementele decorative luminoase.

15.000 de gulguțe

Alături de 50 de membri din cadrul echipei de organizare, cu peste 70 de voluntari, având acumulate peste 800 de ore de muncă și 15.000 de gulguțe, Festivalul Luminii oferă publicului reprezentații muzicale, teatru de improvizație, îmbrățișări gratuite care aduc mereu zâmbete, jonglerii cu foc, treasure hunt, concurs foto, cursuri de prim ajutor, atelier de tras cu arcul și multe altele.

Festivalul Luminii Târgu Mureș Cercetășia este o mișcare destinată tinerilor, desfășurată la nivel internațional, deschisă tuturor, făcând voluntariat și lucrând împreună cu un scop bine definit, educația nonformală.

„Acest eveniment are ca scop implicarea activă a cercetașilor în comunitate, dezvoltarea abilităților de integrare și reprezintă o oportunitate de a dezvălui publicului din tainele vieții cercetășești, organizată cu multe zâmbete și entuziasm. Totodată, ne propunem să atragem noi voluntari, trebuincioși centrului local, ducând astfel la îmbunătățirea programelor dedicate tinerilor”, a transmis Andrada Brudan de la cercetași.

Despre Organizația Națională Cercetașii României

Organizația Națională Cercetașii României (www.scout.ro) este cea mai veche mișcare educațională de tineret din România, cu aproximativ 5.500 de membri activi, în peste 80 de comunități locale. Cercetășia este un model educațional,în urma căreia rezultă dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile la care iau parte.

Prima ediție a Festivalului Luminii a avut loc în 2004, în Cluj Napoca. De atunci s-a extins în 32 de orașe ale țării, printre care și Târgu Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.