Home / Altele / FOTOGALERIE. Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu“, spectacol aniversar la 71 de ani de existență
Elevii premianți, alături de conducerea liceului (Foto: Andrei Vornicu)

FOTOGALERIE. Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu“, spectacol aniversar la 71 de ani de existență

Distribuie

Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu“ din Târgu Mureș a celebrat 71 de ani de la înființare în cadrul zilelor liceului, care au avut loc în intervalul 9-10 mai. Acestea au culminat într-un spectacol festiv pe scena Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul“.

Prof. Cornel Cristian Vulc, directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu“ a deschis evenimentul printr-o cuvântare în care a precizat rezultatele care onorează activitatea instituției pe care o conduce: „E o școală care și-a câștigat un loc important atât la nivel național, cât și pe ceea ce înseamnă învățământul mureșean. Conform statisticilor din toamna anului trecut, locul 184 la nivel național este locul ocupat de Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu“. Este o poziție care onorează școala noastră, o poziție care s-a construit în timp. Este ceea ce mulți numesc o școală bună, iar o școală bună înseamnă o școală căutată, o școală bună înseamnă în același timp și rezultate și performanță.“

Prof. Ioan Macarie, Inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș și-a exprimat la rândul său susținerea și admirația față de Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu“.
„Spunea domnul director că sunteți o școală bună. Eu cred că în primul rând sunteți o școală frumoasă și prietenoasă. Nu poate să fie bună dacă nu este frumoasă și prietenoasă. (…) Să fiți buni în tot ceea ce faceți, pentru că nu trebuie să vă prezentați, viața vă va prezenta la un moment dat. Iar distinselor cadrelor didactice și părinților care sunt în sală le adresez următorul mesaj: Dacă vreți să vedeți Raiul pe Pământ, vă rog să vă uitați în ochii copiilor. La mulți ani!“, a transmis Ioan Macarie celor prezenți la eveniment.

43 de elevi premianți

Prof. Gabriel Grozav, director adjunct al Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu“ a oferit premii de excelență și diplome pentru rezultatele onorabile pentru cei 43 de elevi care s-au distins la olimpiade naționale și județene, la concursuri naționale și județene.

David Orosan, din clasa a IX-a A, Mara Ciobîcă, din clasa a X-a A, Marian Dragoș Chețeg, din anul III A, specializarea Asistent Medical Generalist și Ionela Adelina Pamfilie, din anul II F, specializarea Asistent Medical de Farmacie, au fost recompensați cu premii de excelență.

Nu au lipsit nici premiile pentru participarea încununată cu succese la diverse olimpiade naționale. David Orosan a fost premiat pentru participare la Olimpiada Națională de Geografie de la Târgu Mureș, obținerea Premiului Special al Societății de Geografie din România și calificare la barajul pentru Lotul Național al României în vederea participării la Olimpiada Europei Centrale și de Sud-Est, situându-se pe locul 17 din 71 participanți.
Mara Ciobîcă a primit diplomă pentru participarea la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Engleză de la Ploiești, unde s-a clasat pe locul 19.
Alex Tomuț, din clasa a XII-a A, a primit o diplomă pentru participarea la Olimpiada Națională de Chimie de la Constanța.

 

Excursie la Sighișoara pentru elevii merituoși

Evenimentul a continuat cu spectacolul aniversar „71 de ani“, având ca temă „Jocurile adolescenței“. Acesta a cuprins un program artistic pregătit de elevi și profesorilor Cristina Matei și Gabriela Bucin, un spectacol în care, prin teatru și cântec, a fost prezentată etapa adolescenței, cu emoțiile, dilemele și aspirațiile ei. Din program au făcut parte sceneta „Conu Leonida față cu reacțiunea“ de I.L. Caragiale, o interpretare instrumentală de duet la flaut și chitară și sceneta „Care-i faza cu cititul“.

Momentul aniversar s-a încheiat cu premierea câștigătorilor Concursului interclase „Dr. Gheorghe Marinescu“, care a propus nouă probe la care au participat reprezentații fiecărei clase. Clasa câștigătoare de anul trecut a înmânat tradiționalul steag clasei câștigătoare de anul acesta, a XII-a A, care s-a detașat de celelalte clase concurente cu 26 de puncte. Premiul constă într-o excursie la Sighișoara, de care vor beneficia însă și cei 43 de elevi evidențiați pentru rezultatele școlare obținute.

 

 

De asemenea, verificati

De ce sunt puzzle-urile grozave pentru copii

Distribuie De la primele puzzle-uri din lemn până la modele complexe de 1000 de piese, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.