Home / Administratie / Mureş: Start la recensământul urşilor bruni, râşilor şi pisicilor sălbatice!

Mureş: Start la recensământul urşilor bruni, râşilor şi pisicilor sălbatice!

A început recensământul animalelor sălbatice din speciile protejate, a anunţat Abran Peter, consilier în Compartimentul Biodiversitate din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.

Astfel, gestionarii fondurilor cinegetice, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Garzii de Mediu au în sarcină monitorizarea şi estimarea efectivelor de urs brun, râs şi pisică sălbatică .

“La acţiunile programate se solicită şi participarea institutelor de cercetare în domeniul cinegetic, universităţilor, ONG-urilor cu implicare directă în domeniul biodiversității. Monitorizarea permanentă pentru populația de urs brun se realizează ținând cont de recomandările Planului național de acțiune pentru conservarea populației de urs brun în România, aprobat de Ministerul Mediului prin Ordinul 625/2018 şi se bazează pe estimarea anuală a numărului de urși la nivel județean și național, realizată cu date de prezență ale speciilor colectate de pe fondurile cinegetice și ariile naturale protejate prin perioadele de primăvară şi vară-toamnă”, a precizat Abran Peter.

Potrivit consilierului din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, “colectarea datelor de prezențe a exemplarelor de urs, râs și pisică sălbatică se vor realiza pe fonduri cinegetice, centralizarea acestora se va realiza pe fonduri cinegetice şi pe gestionari, iar Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş va centraliza datele la nivel de judeţ.”

(Redacţia)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concert de colinde și cântece religioase în parohia Răzoare

Numeroși credincioși ai parohiei Răzoare au asistat duminică, 5 decembrie 2021, după orele prânzului, la …