FOTO: Vizual Med, screeninguri gratuite la Mureş Half Marathon Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 869 Vizualizări

FOTO: Vizual Med, screeninguri gratuite la Mureş Half Marathon

Echipa de medici şi asistenţi a Vizual Med – Vezi Bine şi Vizual Med – Dermatovenerologie au fost prezente, în 11 şi 12 mai, în foaierul Teatrului Naţional din Târgu-Mureş, respectiv în Piaţa Teatrului din Târgu-Mureş, unde a efectuat examinări gratuite oftalmologice şi dermatoscopice.

Examinări gratuite, realizate de medici specialişti

Activităţile Vizual Med s-au desfăşurat în cadrul ediţiei din acest an a Mureş Half Marathon, şi au constat în măsurarea tensiunii intraoculare pentru depistarea glaucomului, consultații oftalmologice computerizate pentru testarea refracției (măsurarea dioptriilor necesare), screening ocular (PlusOptix) pentru copii cu vârsta mai mare de 6 luni pentru depistarea ochiului leneș şi examinarea alunițelor, considerată ca fiind cea mai eficientă metodă de depistare precoce a cancerului de piele, iar examinările au fost efectuate exclusiv de către medicii echipei Vizual Med: dr. Dacia Hîncu – medic primar oftalmolog, dr. Ancuța Badiu – medic specialist oftalmolog, dr. Biro Annamaria – medic specialist oftalmolog şi dr. Alina Botoncea – medic specialist dermatovenerolog.

„Este primul eveniment de acest gen marca Vizual Med, prin care încercăm să sensibilizăm populaţia la importanţa examenului oftalmologic care se constituie ca un examen obligatoriu pentru o stare de sănătate completă pe care o promovează Mureş Runners prin crosul pe care în organizează în aceste zile. Pentru copii am avut screening oftalmologic cu aparatul prietenos PlusOptix pe care l-am folosit şi la screeningurile de la grădiniţe, iar pentru adulţi am venit mai ales pentru depistarea timpurie a glaucomului, care este o boală invalidantă dacă este descoperită prea târziu şi prin aceasta încerc să îi pun în alertă pe cei cu tensiune intraoculară uşor crescută, să conştientizeze faptul că după o anumită vârstă, după 40 de ani, se face un examen obligatoriu de către un medic oftalmolog”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, dr. Dacia Hîncu, doctor în Ştiinţe medicale şi managing partner Vizual Med.

Potrivit reprezentantei Vizual Med, echipa care a oferit servicii enumerate anterior a fost alcătuită strict dintr-un medic dermatolog şi din medici oftalmologi, „care promovează importanţa unui examen făcut de profesionişti în domeniu, şi nu numai o prescriere de ochelari făcută de opticile mobile care se deplasează de la o instituţie la alta.”

Screeninguri pe Valea Gurghiului, din 20 mai

În viitorul apropiat, echipele de medici Vizual Med vor efectua o campanie de screeninguri în mai multe localităţi de pe Valea Gurghiului.

„Esti prima noastră acţiune de acest gen derulată la Târgu-Mureş, iar ulterior vom demara acţiuni similare pe Valea Gurghiului, unde începem un screening începând cu data de 20 mai, efectuat tot de medici oftalmologi. Pe această cale le mulţumesc medicilor de familie pentru susţinere, respectiv în invitarea cetăţenilor la cabinetele medicale pentru un screening al tensiunii intraoculare, al refracţiei oculare. Consider că ne aducem contribuţia la obţinerea unei vederi bune, pe termen lung, şi cu sfaturile noastre pentru purtarea unor anumitor tipuri de ochelari pentru protejarea fundului de ochi, pentru persoanele cu vârste înaintate”, a precizat dr. Dacia Hîncu.

Secretul vederii sănătoase

Totodată, reprezentanta Vizual Med a lansat un apel către părinţi şi adulţi în vederea conştientizării importanţei pe care o au investigaţiile oftalmologice pentru descoperirea şi tratarea la timp a unor afecţiuni oculare.

„Chiar dacă ne oferim serviciile în mod gratuit există încă populaţie reticentă la examinarea oftalmologică şi nu înţeleg de ce, pentru că de exemplu vederea unui copil nu o poate aprecia părintele, iar la adulţi e importantă depistarea la timp a glaucomului. Misiunea şi viziunea Vizual Med constă în depistarea precoce a afecţiunilor oculare, tratarea din timp a acestora, pentru a ne putea bucura la vârste înaintate de o vedere bună”, a subliniat dr. Dacia Hîncu.

Cabinete în trei oraşe

În prezent, Vizual Med deţine cabinete la Târgu-Mureş, în Piaţa Teatrului nr. 1 (oftalmologie) şi pe strada Revoluţiei nr. 5 (dermatoscopie), precum şi cabinete în oraşele Reghin (strada Petru Maior nr. 49) şi Târnăveni (strada Republicii nr. 42).

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE