FOTO: Grădiniţă la standarde europene inaugurată la Valea Izvoarelor Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 800 Vizualizări

FOTO: Grădiniţă la standarde europene inaugurată la Valea Izvoarelor

Autorităţile administraţiei locale din comuna Sânpaul au inaugurat duminică, 12 mai, o nouă investiţie importantă pentru învăţământul din localitatea Valea Izvoarelor, o grădiniţă la standarde europene, construită cu o finanţare europeană de 500.000 de euro. La eveniment au participat, alături de copii, părinţi, membri ai comunităţii locale, numeroase autorităţi locale, judeţene, naţionale şi europene.

Zi însorită la Sânpaul… mai ales în sufletul părinţilor şi copiilor

Duminica a fost însorită la propriu şi la figurat pentru cetăţenii comunei Sânpaul, mai precis pentru părinţii şi copiii satului Valea Izvoarelor. Mult aşteptata grădiniţă construită pe fonduri europene de administraţia comunei, în frunte cu primarul Simon István, a fost inaugurată. Primul care a luat cuvântul a fost directorul şcolii din localitate, consilierul judeţean Kedei Pál Elöd, care a vorbit de sprijinul pe care instituţia pe care o conduce îl are din partea autorităţilor publice locale.

„Ca director de şcoală pot să afirm cu toată tăria că toate eforturile ale Primăriei şi Consiliului Local s-au îndreptat către una dintre cele mai importante componente ale vieţii comunităţii locale, sistemul educaţional. Astăzi avem parte de o zi specială, importantă pentru sistemul de învăţământ local. Inaugurăm o nouă clădire de grădiniţă aici, la Valea Izvoarelor, finanţată din fonduri europene în valoare de aproape 500.000 de euro. Suntem mândri că tot din fonduri europene, în valoare totală de 1,8 milioane de euro în viitorul apropiat se vor reabilita extinde sau dota toate clădirile şcolare din comună”, a precizat Kedei.

Simon István: „Nu sunt un om al vorbelor, ci al faptelor”

Primarul comunei Sânpaul, Simon István, a vorbit despre importanţa investiţiilor în învăţământ pentru comunitatea locală şi pentru viitorul cetăţenilor.

„Într-adevăr, astăzi este o zi importantă pentru comunitatea noastră. Am discutat cu domnul director, Kedei Pál Elöd, şi cu colegii din Consiliul Local despre construcţia unei noi grădiniţe în Valea Izvoarelor, pentru că vedeam că e nevoie să creăm condiţii normale pentru aceşti copii minunaţi. Ei trebuie să se simtă ca acasă sau poate mai bine ca acasă. Am făcut eforturi să scriem proiecte europene, din fericire câştigătoare, astfel încât astăzi din cele 10 milioane de euro proiecte câştigate de comuna Sânpaul în această sesiune de finanţare, aproximativ 4 milioane de euro înseamnă învăţământ şi modernizare a acestuia”, a afirmat Simon István.

Totodată, primarul comunei Sânpaul a mai vorbit de strategia de dezvoltare a comunei, din care reiese că peste 35% din bugetul comunei pleacă către învăţământ.

„Educând copii, investind în învăţământ, asigurăm dezvoltarea comunei şi viitorul comunităţii noastre. Daca nu facem eforturi să investim  în învăţământ cred că nu avem şanse de dezvoltare reală. Am reuşit într-un an şi două luni să finalizăm acest proiect, ne bucurăm că arată acum aşa de modern şi primitor şi sper că şi părinţii copiilor care frecventează această grădiniţă cred la fel”, a mai adăugat Simon István.

Sânpaul, comună model

Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa a participat  la eveniment din respect pentru copii şi părinţii comunei dar şi pentru relaţia bună pe care o are cu primarul Simon István.

„Nu putem vorbi de multe realizări aşa de frumoase ca la Sânpaul în multe localităţi. Vorbeam cu primarul dumneavoastră înainte de inaugurare că în Sânpaul sunt peste 3.000 de locuri de muncă şi nu ştiu câte oraşe din judeţul nostru se pot mândri cu asemenea zestre. Este efortul comunităţii, a primarului şi consiliilor locale că au ştiut în anii aceştia de când aveţi  un primar foarte harnic să gestioneze politicile de dezvoltare locală şi să acceseze fonduri pentru a dezvolta localitatea”, a declarat Mircea Duşa.

Prefectul judeţului a mai precizat că roadele muncii pe care întreaga comunitate a făcut-o în această perioadă se văd în felul cum arată comuna şi toate satele aparţinătoare.

Sprijin din partea Consiliului Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, a vorbit despre cercul complet de dezvoltare al comunei Sânpaul, care are atât inaugurări de unităţi de producţie industrială cât şi sedii de grădiniţe sau şcoli.

„Nu de mult timp am fost în comuna Sânpaul la inaugurarea unei, putem spune uzine, care este cea mai mare din sud-estul Europei pe producţia de furaje pentru păsări. Dacă participăm la astfel de inaugurări, unităţi de producţie dar şi unităţi de învăţământ, înseamnă că există viaţă în această comunitate. Cred că domnul primar Simon István şi echipa lui, dacă a reuşit să realizeze până acum atât de multe, şi de acum în colo va reuşi pentru că va avea un sprijin şi din partea noastră. Eu îmi doresc ca acest locaş să fie mereu plin de viaţă, să aveţi mulţi copii care să înveţe aici şi am speranţa că ne vom mai revedea cu astfel de ocazii. Le urez tinerilor din această localitate să facă cât mai mulţi copii şi să taie după ora 10 cablul de la televiziune (n.r. – râsete în sală)”, a declarat Péter Ferenc.

La eveniment au participat parlamentarii Csép Éva-Andrea, Novák Csaba-Zoltán, europarlamentarul Winkler Gyula, inspectorul şcolar general Ioan Macarie, un sobor de preoţi din diferite culte ale localităţii, consilieri locali, funcţionari ai Primăriei comunei Sânpaul, părinţi şi copii.

Ionel ALBU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE