FOTO: Ziua Europei, pe înțelesul preșcolarilor reghineni Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 365 Vizualizări

FOTO: Ziua Europei, pe înțelesul preșcolarilor reghineni

Celebrarea Zilei Europei la Reghin a continuat vineri, 10 mai, protagoniști fiind de această dată preșcolarii, care au avut de reprezentat una din țările Europei. Dacă elevii au avut ca punct de întâlnire Parcul Central din municipiul Reghin, preșcolarii au avut la dispoziție trei locații, Grădinița cu Program Prelungit nr. 5, Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 și Creșa „Universul Prichindeilor”.

La Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 (cea de la Manghezu, cum mai este ea cunoscută), Ziua Europei a fost serbată de 36 de copii de la șase grădinițe din oraș, fiecare alegându-și câte o țară. Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 a reprezentat Grecia, Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 – Germania, Grădinița cu Program Normal nr. 1 – România, Grădinița cu Program Normal nr. 4 – Franța, Grădinița cu Program Normal nr. 2 – Ungaria și Grădinița cu Program Normal „Voinicel” – Italia.

A doua locație a fost Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 din cartierul „Dacia” unde 60 de copii de la patru grădinițe au prezentat țări precum Anglia – Grădinița cu Program Normal nr. 3, Grecia – Grădinița cu Program Prelungit nr. 3, România-Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 și Franța – Grădinița cu Program Prelungit nr. 4.

Belgia, țara aleasă de Creșa „Universul Prichindeilor”

Ziua Europei a fost marcată și la Creșa „Universul Prichindeilor” unde cei peste 20 de copii au făcut cunoștință cu particularitățile Belgiei.

„Am ales această țară datorită faptului că suntem implicați într-un alt proiect cu Belgia. Vom primi vizita unor persoane din Belgia în data de 15 mai și atunci am decis să avem ca țară Belgia în cadrul acestui proiect legat de Ziua Europei. Am început să ne pregătim încă de luni, 6 mai, prin prezentarea unor imagini cu Belgia, totul la nivelul copiilor, iar marți, 7 mai, cei mici au învățat culorile care compun steagul Belgiei. Au fost repetate după care au fost asamblate, totul ca o joacă. Miercuri, 8 mai, copiii au avut ca temă harta Belgiei, iar joi, 9 mai, au învățat despre cofre, ornate apoi de cei mici cu mânuța lor. Finalul acestui demers a fost vineri, 10 mai, cu parada costumelor din cadrul carnavalului. Fiecare activitate avută cu cei mici legată de Belgia a fost la nivelul lor, astfel că această țară fost o lecție educativă pentru ei. Ne-am întins pe durata a cinci zile, cu 10 minute pe zi, cu activități de cunoaștere, comunicare, artă, îndemânare, muzică și mișcare, totul culminând cu momentul carnavalului. Avem un grup pe rețelele de socializare în care comunicăm cu părinții tot ce facem în cursul zilei, fotografii, filmări, și acolo am anunțat de organizarea acestui carnaval. Fiind vorba de copii mici, am lăsat orice costum, nu nepărat ceva legat de Belgia, iar copiii au fost extrem de încântați. Am rămas surprinsă de prestația lor”, ne-a declarat Camelia Zambor, șef centru Creșa „Universul Prichindeilor”.

Sursă foto: Sorin Man

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE