Richard Balint, Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol secundar: „Nu îl consider atât un premiu al meu, cât al tuturor cu care am lucrat la acest spectacol“ Cultură
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 701 Vizualizări

Richard Balint, Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol secundar: „Nu îl consider atât un premiu al meu, cât al tuturor cu care am lucrat la acest spectacol“

Richard Balint, actor al Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu Mureș, a câștigat Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol secundar, în cadrul celei de-a XXVII-a ediții a Galei Premiilor UNITER, care a avut loc la Teatrul Național din Cluj-Napoca.

Richard Balint a convins juriul final, alcătuit din Vlad Ivanov, Doina Modola, Maia Morgenstern, Cristian Pepino și Viorica Petrovici, că interpretarea rolului Mr. Lockhart din spectacolul „Navigatorul“ de Conor McPherson (regia Cristi Juncu) merită premiată. Totodată, distincția este și prima din această categorie pe care o obține Compania „Liviu Rebreanu“.

Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar se acordă începând cu anul 2004 și numără laureați prestigioși precum Sorin Leoveanu, Vlad Ivanov, Marius Manole și Gheorghe Visu.

Richard Balint a fost însoțit pe scenă de fiul său Robert, iar naturalețea și umorul cu care a acceptat trofeul au fost însoțite de aplauzele publicului. La finalul Galei, actorul a acordat un interviu-fulger, în exclusivitate pentru cotidianul Zi de Zi.

Reporter: Se spune frecvent că a treia oară e cu noroc. După două nominalizări, cea de-a treia v-a adus premiul UNITER. Ați afirmat că pentru dumneavoastră nu contează foarte mult premiile, dar totuși, nu v-ați bucurat în seara asta?
Richard Balint: Ba da, bineînțeles. Dar, sincer, nu m-am bucurat atât pentru mine, cât pentru toată echipa. Cum am spus de la început, nu îl consider atât un premiu al meu, cât al tuturor cu care am lucrat la acest spectacol, toată echipa artistică și toată echipa tehnică. Și cu cine am vorbit aici, la gala asta, toată lumea a lăudat spectacolul: am auzit de foarte multe ori că ar fi trebuit să fie și cel mai bun spectacol, și cel mai bun actor în rol principal, și cea mai bună regie și scenografie, dar asta este…

Rep.: Ați spus într-un interviu că Dumnezeu ține cu dumneavoastră. Se pare că de data asta Diavolul a ținut cu dumneavoastră. În ce relații sunteți cu rolul Mr. Lockhart?
R.B.: Foaaarte bune, foaaarte bune. Îmi plac rolurile astea. Eu am o relație bună și cu Șeful cel Mare, dar… ne descurcăm (râde).

Rep.: În ce relații sunteți cu publicul din Târgu Mureș? Ați venit cu un tip de energie și de abordare noi, care au prins.
R.B.: Sper că au prins. Eu am această energie oriunde mă duc. Asta e energia mea, și mă bucur dacă prinde. Ăsta e adevărul: câteodată publicul are nevoie de actori noi, de fețe noi, de caractere noi, și de aia am susținut întotdeauna că actorii trebuie să se miște în teatre, trebuie să lucreze în mai multe teatre. E bine și pentru actori, dar și pentru public.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE