Doliu pentru teatrul mureșean Cultură
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 1067 Vizualizări

Doliu pentru teatrul mureșean

Teatrul Național Târgu Mureș anunţă cu adâncă durere încetarea din viaţă a fostei colege Lidia Roșca Marinescu (14 octombrie 1930, Sinaia – 14 mai 2019, Târgu Mureș), cea care s-a alăturat „generației de aur” a teatrului târgumureșean în anul 1964 și a jucat pe această scenă în peste 45 de spectacole, printre care Accidentul de Maria Földes în regia lui Gheorghe Harag, Critis sau Gâlceava zeilor de Radu Stanca în regia lui Eugen Mercus; Soacra cu trei nurori de George Vasilescu după Ion Creangă în regia lui Constantin Săsăreanu, Gaițele de Alexandru Kirițescu în regia lui Marian Raicu, Piatra la rinichi de Paul Everac în regia lui Constantin Anatol; Floriile unui geambaș de Sutö András în regia lui Dan Alecsandrescu; Frații Karamazov de F.M. Dostoievski în regia lui Constantin Codrescu; Cartea lui Ioviță de Paul Everac în regia lui Dan Alecsandrescu; Invitație la castel de Jean Anouilh și Nu ucideți caii verzi de Radu Iftimovici în regia Ralucăi Iorga Mândrilă; D-ale Carnavalului de I.L. Caragiale în regia lui Mircea Cornișteanu.

Ultimul rol jucat pe scena mureșeană este Aliona din spectacolul Crimă și pedeapsă de Dostoievski, în regia lui Marius Oltean.

Cine dorește să ofere un ultim omagiu o poate face joi, 16 mai, ora 17:00 la slujba de Priveghi la capela Vili Funerar sau vineri, 17 mai, ora 12:00 la slujba de înmormântare la capela Vili Funerar, urmând ca rămășițele pământești să fie depuse la Cimitirul Romano Catolic.

Colectivul Teatrului Național Târgu Mureș transmitem familiei îndoliate sincere condoleanțe.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE