Share

Home / Cultură / Doliu pentru teatrul mureșean

Doliu pentru teatrul mureșean

Teatrul Național Târgu Mureș anunţă cu adâncă durere încetarea din viaţă a fostei colege Lidia Roșca Marinescu (14 octombrie 1930, Sinaia – 14 mai 2019, Târgu Mureș), cea care s-a alăturat „generației de aur” a teatrului târgumureșean în anul 1964 și a jucat pe această scenă în peste 45 de spectacole, printre care Accidentul de Maria Földes în regia lui Gheorghe Harag, Critis sau Gâlceava zeilor de Radu Stanca în regia lui Eugen Mercus; Soacra cu trei nurori de George Vasilescu după Ion Creangă în regia lui Constantin Săsăreanu, Gaițele de Alexandru Kirițescu în regia lui Marian Raicu, Piatra la rinichi de Paul Everac în regia lui Constantin Anatol; Floriile unui geambaș de Sutö András în regia lui Dan Alecsandrescu; Frații Karamazov de F.M. Dostoievski în regia lui Constantin Codrescu; Cartea lui Ioviță de Paul Everac în regia lui Dan Alecsandrescu; Invitație la castel de Jean Anouilh și Nu ucideți caii verzi de Radu Iftimovici în regia Ralucăi Iorga Mândrilă; D-ale Carnavalului de I.L. Caragiale în regia lui Mircea Cornișteanu.

Ultimul rol jucat pe scena mureșeană este Aliona din spectacolul Crimă și pedeapsă de Dostoievski, în regia lui Marius Oltean.

Cine dorește să ofere un ultim omagiu o poate face joi, 16 mai, ora 17:00 la slujba de Priveghi la capela Vili Funerar sau vineri, 17 mai, ora 12:00 la slujba de înmormântare la capela Vili Funerar, urmând ca rămășițele pământești să fie depuse la Cimitirul Romano Catolic.

Colectivul Teatrului Național Târgu Mureș transmitem familiei îndoliate sincere condoleanțe.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Rămas bun, Klosz Péter!

Ne-a părăsit Klosz Péter. La doar 49 de ani, principalul promotor al evenimentelor sportive majore …

Share
Share