Share

Home / Invatamant / Echipa „RobotiX” a Colegiului „Unirea“, la Concursul Internaţional de Robotică de la Valencia
Echipa participantă (Sursă foto: Constantin Lupaescu)

Echipa „RobotiX” a Colegiului „Unirea“, la Concursul Internaţional de Robotică de la Valencia

Echipa de robotică „RobotiX” a Colegiului Naţional „Unirea“ Tîrgu Mureş, condusă de domnul profesor Constantin Lupaescu, reprezintă România la Concursul Internaţional de Robotică „Robots Boost Skills”, care se desfăşoară la Valencia, Spania, în perioada 13 – 18 mai. Echipa este formată din elevii de la secţia Matematică-informatică a Colegiului şi îi are în componenţă pe: Paul-Adrian Kovacs, Bogdan Bentea, Alexandru-Alin Jîrcan, Ioachim Soţan, din clasa a XI-a şi Diana-Andreea Todoran, din clasa a X-a.

Elevii, având la dispoziţie un kit, vor trebui să construiască un robot care trebuie să treacă trei probe: „Avoiding Obstacles”, „Follow the Line” şi „The Dancing Robot”. Cele trei probe, care se vor desfăşura în zile diferite, vor pune serios la încercare abilităţile tehnice ale elevilor pentru construirea robotului, precum şi cunoştinţele teoretice necesare pentru programarea acestuia, ca să facă faţă capcanelor surpriză pe care le vor avea traseele pe care se vor desfăşura probele.

Concursul se desfăşoară sub egida Erasmus+ şi evenimentul din Spania este în continuarea fazei naţionale a concursului care s-a desfăşurat în perioada 20-21 aprilie a acestui an la Târgu Mureş. Echipa „RobotiX” a obţinut la acest concurs locul I.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Mureșeanul Ciprian Florea, admis la Universitatea Oxford: ”Am ales Universitatea Oxford tocmai pentru a ținti cât mai sus”

În acest an școlar, trei elevi din Târgu-Mureș au fost admiși la prestigioasa Universitate Oxford …

Share
Share