Home / Sport / Olimpiada celor mai mici

Olimpiada celor mai mici

Fundaţia Pro XXI, împreună cu Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, cu sprijinul Primăriei Târgu-Mureș, organizează la sfârșitul săptămânii cea de-a XII-a ediție a Olimpiadei Sportive a Preșcolarilor.

Scopul acținunii este promovarea sportului în rândul preşcolarilor, compensarea lipsei orelor de educaţie fizică din programa grădiniţelor, promovarea spiritului de echipă, conştientizarea intercondiţionalităţii dintre mişcare şi sănătate, promovarea spiritului de competiţie și este destinată preşcolarilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 7ani. Întrecerile vor avea loc sâmbătă, 18 mai, pe terenurile de sport din incinta Complexului de Agrement și Sport Mureșul  (Week-End)

Disciplinele sportive la care se vor întrece cei mici sunt următoarele: atletism (alergare 30 metri, săritura în lungime de pe loc, ștafeta 4×15 metri și aruncarea mingii de tenis de camp), toate la fete și băieți; întreceri pe echipe: minifotbal mixt-echipe 4+1-cu maxim 10 jucători, minibaschet mixt, echipe de 4- cu maxim 8 jucători, trasul cu frânghia 3 băieți și o fată, maxim 8 jucători.

Vor fi premiate locurile I, II și III, individual la fiecare disciplină sportivă și se punctează şi locurile IV-VI, punctaj care va stabili primele locuri pe grădiniţe, într-un clasament general (punctele obţinute la fiecare disciplină sportivă).

Participarea se face pe bază de înscriere, prin completarea unor formulare. Informaţii suplimentare şi înscrieri se pot obține de la Cseh Gábor, preşedintele Fundaţiei PRO XXI, tel: 0724-405.890, sau de la prof. Karp Ágnes, secretar șef, tel. 0733-985752.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Final de tur în Liga a III-a

În ultima etapă din turul Ligii a III-a de fotbal cele două echipe mureșene care …