Există doar două izvoare de apă potabilă conforme în Târgu Mureș (dintre cele 11 din județ) Administratie
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 2577 Vizualizări

Există doar două izvoare de apă potabilă conforme în Târgu Mureș (dintre cele 11 din județ)

Miercuri, 15 mai, Palatul Administrativ a găzduit o nouă ședință a Colegiului Prefectural. În cadrul său, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Mureş dr. Iuliu Moldovan a prezentat raportul instituției pentru anul 2018 și a atins și subiectul apei potabile din județ.

În privința calității apei, s-au realizat analize microbiologice în zonele de aprovizionare mari cu apă, și din cele 492 de probe bacteriologice, din care s-au efectuat 1.403 analize, 10 analize nu corespund bacteriologic (0,71%), conținând Escherichia Coli, Enterococci, Bacterii coliforme și Clostridium Perifringens. De asemenea, s-au recoltat 492 probe fizico-chimice, în urma cărora s-au efectuat 1.488 de analize, însă în acest caz analizele cu probleme au fost mult mai mari, 369 (24,79%) fiind necorespunzătoare, având clor rezidual liber și fier.

În zonele de aprovizionare mai mici, cifrele sunt mai mari la analizele microbiologice, 3,69% fiind afectate, însă cele fizico-chimice sunt mult mai mici, doar 2,11% fiind cele care conțin clor rezidual liber, mangan, aluminiu și plumb.

Apa de fântână și cea arteziană de utilizare publică au fost și ele verificate, și din județul Mureș, din cele 205 fântâni și izvoare publice, doar 11 au fost găsite conforme. În municipiul Târgu Mureș cele conforme sunt izvorul de pe strada Predeal și cel de pe strada Moldovei, restul nereușind să se încadreze în parametrii din legislația în vigoare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE