Home / Administratie / Există doar două izvoare de apă potabilă conforme în Târgu Mureș (dintre cele 11 din județ)
Foto: replicahd.ro

Există doar două izvoare de apă potabilă conforme în Târgu Mureș (dintre cele 11 din județ)

Miercuri, 15 mai, Palatul Administrativ a găzduit o nouă ședință a Colegiului Prefectural. În cadrul său, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Mureş dr. Iuliu Moldovan a prezentat raportul instituției pentru anul 2018 și a atins și subiectul apei potabile din județ.

În privința calității apei, s-au realizat analize microbiologice în zonele de aprovizionare mari cu apă, și din cele 492 de probe bacteriologice, din care s-au efectuat 1.403 analize, 10 analize nu corespund bacteriologic (0,71%), conținând Escherichia Coli, Enterococci, Bacterii coliforme și Clostridium Perifringens. De asemenea, s-au recoltat 492 probe fizico-chimice, în urma cărora s-au efectuat 1.488 de analize, însă în acest caz analizele cu probleme au fost mult mai mari, 369 (24,79%) fiind necorespunzătoare, având clor rezidual liber și fier.

În zonele de aprovizionare mai mici, cifrele sunt mai mari la analizele microbiologice, 3,69% fiind afectate, însă cele fizico-chimice sunt mult mai mici, doar 2,11% fiind cele care conțin clor rezidual liber, mangan, aluminiu și plumb.

Apa de fântână și cea arteziană de utilizare publică au fost și ele verificate, și din județul Mureș, din cele 205 fântâni și izvoare publice, doar 11 au fost găsite conforme. În municipiul Târgu Mureș cele conforme sunt izvorul de pe strada Predeal și cel de pe strada Moldovei, restul nereușind să se încadreze în parametrii din legislația în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Bucătării de campanie de 4 milioane de euro pentru forțele pentru operații speciale

Unitatea Militară 01016 Târgu Mureș -unitate cu competenţe în achiziţii de bunuri şi servicii pentru …