Home / Politic / (P): Medicina mureșeană – excelență în INIMA României

(P): Medicina mureșeană – excelență în INIMA României

Distribuie

Investiții majore pentru spitalele din Mureș

Investițiile în aparatură la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș au crescut de la an la an

În 2017 Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Clinic Județean de Urgență din TârguMureș (SCJU) 6 milioane de lei pentru achiziția de aparatură modernă: eco doppler, sistem neuro navigație, turn artroscop. În 2018 suma alocată pentru aparatură a fost de 8.713.000 de lei, fonduri din care s-au achiziționat: injectomat, sistem ecografie, angiograf și ecograf.

În acest an Ministerul Sănătății a alocat o sumă istorică pentru achiziția de aparatură, peste 10 milioane de lei, pentru: aparat de afreză, 9 ecografe și microscop neurochirurgie.

13,9 milioane de lei – sumă record de la Guvernul PSD pentru Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș

În anul 2017 Ministerul Sănătății a alocat pentru IBCvT din Târgu Mureș 1.239.000 de lei, fonduri din care au fost achiziționate: ecograf, aparat dializă, sternoton și electrocardiograf. În 2018 IBCvT a beneficiat de aparatură în valoare de 1.615.000 de lei: sterilizator abur, aparat de circulație extracorporeală. La această sumă se adaugă 159.000 de lei în vederea achiziției unui grup electrogen.

Pentru anul în curs Ministerul Sănătății a alocat institutului 13,9 milioane de lei, din care vor fi achiziționate: sterilizator abur, aparat de ventilație, stație centrală de monitorizare, sistem radiologie mobil, braț mobil C, ecograf ultraperformant și monitoare.

17 milioane de lei pentru Spitalul Clinic Județean Mureș

Spitalul Clinic Județean Mureș a beneficiat în 2018 și 2019, prin Ministerul Sănătății, de 2,3 milioane de lei pentru aparatură: echipament screening auditiv, sterilizator cu abur, platformă electrochirurgicală.

Cea mai importantă finanțare pentru SCJ venită de la Ministerul Sănătății în 2019, în valoare de 14,5 milioane de lei, este destinată pentru construcția buncărului care va adăposti aparatul ultramodern de radioterapie și pentru reabilitarea Clinicii de Oncologie din Târgu Mureș.

Spitalele din Reghin, Sighișoara Luduș și Târnăveni au  fost dotate, în cursul anului trecut cu echipamente de screening auditiv.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: „Târgu Mureșul și-a câștigat renumele de centru medical de excelență datorită performanțelor deosebite înregistrate aici de medicii mureșeni, unele chiar în premieră. Guvernul PSD a acordat și acordă o atenție deosebită spitalelor de aici, susținând financiar o serie de investiții în aparatură medicală sau în renovarea și modernizarea clădirilor în care acestea își desfășoară activitatea. Ministerul a alocat spitalelor din Mureș în 2017, 2018 și 2019 peste 58 de milioane de lei. În acest an sumele alocate sunt mult mai mari decât în anii anteriori, Ministerul Sănătății având în 2019 un buget de peste 10 miliarde de euro.”

SALARIILE MEDICILOR S-AU DUBLAT! PENTRU TOT PERSONALUL MEDICAL CREȘTEREA SALARIILOR A FOST DE 36%

Medic primar – de la 3.203 lei în decembrie 2017 la 9.105 lei;

Medic primar UPU – de la 4.199 lei în decembrie 2017 la 9.715 lei;

Medic rezident – de la 1.582 lei în decembrie 2017 la 4.152 lei;

Asistent medical grupa 5 – de la 1.873 lei în decembrie 2017 la 3.039 lei.

(Comandat de Partidul Social Democrat – PSD. Executat de Zi de Zi Events SRL. CUI mandatar financiar coordonator: 4119008. Tiraj: 3.500 de bucăţi)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.