Home / Administratie / Peste 18.000 de mureşeni cu acte de identitate expirate!

Peste 18.000 de mureşeni cu acte de identitate expirate!

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Mureş invită cetăţenii judeţului să intre în legalitate cu acte de identitate, în vederea evitării unor situaţii neplăcute în care pot deveni contravenienţi pe linie de evidenţă a persoanelor, precum şi a situaţiei în care nu vor putea să îşi exercite dreptul de vot la alegerile europarlamentare şi referendumul ce se vor desfăşura în data de 26 mai 2019.

„La nivelul judeţului Mureş sunt în evidenţe 18.292 persoane cu acte de identitate expirate, din care 2.875 de persoane cărora le-a expirat actul de identitate în acest an”, a precizat Codruţa Sava, director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a persoanelor Mureş.

Totodată, Codruţa Sava a arătat că în conformitate cu prevederile articolului 19 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005, actul de identitate se preschimbă la expirarea termenului de valabilitate.

Titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile. Nerespectarea prevederilor legale de mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 40 şi 80 de lei”, a menţionat Codruţa Sava.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, în contextul procesului electoral, în săptămâna 20 – 26 mai 2019, programul de lucru al serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor din judeţ va fi următorul:

– În perioada 20 – 24 mai 2019, programul va fi extins în funcţie de fluxul cetăţenilor la ghişeu, cu aprobarea primarilor unităţilor administrativ-teritoriale care au în subordine Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor;

– În ziua de 25 mai 2019, între orele 8.00 – 16.00;

– În ziua de 26 mai 2019, între orele 7.00 – 21.00.

„Cererile depuse în această perioadă vor fi soluţionate cu celeritate, astfel încât persoanele să îşi poată exercita dreptul de vot. Astfel, cetăţenii care deţin acte de identitate expirate sunt aşteptaţi la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor care deserveşte localitatea de domiciliu în vederea obţinerii unui act de identitate valabil”, a mai transmis Codruţa Sava.

(Redacţia)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

16 consilieri județeni, zero rapoarte de activitate în 4 ani de mandat!

La împlinirea a patru ani de la depunerea jurământului de consilier județean, eveniment consemnat în …