Proiecte de 2,4 miliarde de lei gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale în Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 341 Vizualizări

Proiecte de 2,4 miliarde de lei gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale în Mureş

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, viceprim-ministrul Daniel Suciu, s-a întâlnit vineri, 17 mai, în sala mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş, cu reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale şi ai altor instituţii publice din judeţul Mureş.

Discuţii despre PNDL

La finalul întâlnirii, viceprim-ministrul Daniel Suciu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că principala temă de discuţie a fost Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Am avut ocazia să trec în revistă, împreună cu primarii, tot ceea ce înseamnă Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru comunităţile lor. I-am întrebat foarte sincer şi direct de la bun început dacă sunt de părere că acest program revoluţionar, gândit de către PSD, trebuie să continue, pentru că s-au spus foarte multe speculaţii în spaţiul public, din partea unor partide sau altora, că PNDL-ul trebuie închis şi ştiam răspunsul şi din celelalte judeţe, era previzibil, toţi primarii, indiferent cu cine am discutat, susţin în continuare că PNDL-ul nu doar că nu trebuie să se oprească, ba mai mult trebuie să continue”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

275 de obiective de investiţii, în Mureş

Totodată, viceprim-ministrul Daniel Suciu a făcut o trecere în revistă a ceea ce înseamnă PNDL în judeţul Mureş: astfel, în prezent sunt finanţate, respectiv sunt în lucru 65 de reţele de apă şi de canalizare, 58 de unităţi de învăţământ, 96 de drumuri, 15 unităţi sanitare, 2 obiective culturale, 19 poduri, 4 baze sportive, 3 instituţii publice şi 13 reţele de iluminat public

„În judeţul Mureş, avem 275 de obiective de investiţii, iar valoarea totală este doar pe PNDL în jur de 1 miliard de lei vis a vis de toate aceste proiecte de investiţii. Precedenta guvernare de altă culoare politică a alocat judeţului Mureş 178 de milioane de lei, iar actuala guvernare a alocat un miliard de lei doar prin PNDL. Suma totală a investiţiilor gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale în judeţul Mureş este de 2,47 de miliarde de lei, pentru că pe lângă PNDL avem şi Programul Operaţional Regional pe care îl gestionăm noi, avem şi ANL, şi Programul Naţional de Cadastru şi investiţii prin Compania Naţională de Investiţii”, a punctat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE